Juventusról feketén, fehéren

2024. szeptember 22. 10:58 - Consminor

Új Szabad pálya

A korábbi oldalról áthozva itt is szeretnénk egy felületet biztosítani, ahol a csapattal kapscolatos híreket, pletykákat, véleményeket oszthatjátok meg, természetesen továbbra is egymás sértegetését mellőzve.

206 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feketefeherpod.blog.hu/api/trackback/id/tr9718496804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2024.09.22. 15:09:22

Rómában totál káosz uralkodik. Miután DDR-t nagyjából egyetlen személy, Lona Souloukou miatt rúgták ki, most a Roma CEO önként lemondott a pozíciójáról XD

Kmarcika 2024.09.22. 15:15:05

@rockitbaby: azigen.
Érdekes szezon lesz ez így. Sajnálom őket valahol.

Consminor 2024.09.22. 15:22:09

@rockitbaby: @Kmarcika: Teljes nonsense ez így. Az lenne még a teljes agyfasz, ha most hirtelen kirúgnák Juricot, DDR-t, meg visszahoznák :D

rockitbaby 2024.09.22. 15:31:18

@Kmarcika: @Consminor: Hát, voltak tán olyan hírek, hogy a csapat hangadói, mikor értesültek a csapat whatsup csoprtjából, hogy kirúgják DDR-t, azonnal felmentek a vezetőkhöz, hogy megbeszéljék, mekkora hiba lenne ez.

Én azért féltem kicsit a szezon elején, hogy ez a Roma versenytárs lehet, de így, hogy ekkora a káosz, egy kicsit megnyugodtam. Juric Toro-ja kellemetlen csapat volt, de ez a Roma nagyon nem arra lett összevásárolva.

Érdekes lenne, ha hirtelen visszahoznák DDR-t, közel agyfasz, ahogy tanult kolléga írta, de kicsit lépjünk hátrébb és nézzük máshonnan a dolgot. Mit kaphattak a Roma vezetői a szurkolóktól úgy, hogy az Udinese elleni meccs még nem kezdődött el, hogy a CEO inkább önként lemond. Ott azért pár csípős jellegű kommentnél többnek kellett zajlania.

rockitbaby 2024.09.22. 15:54:15

Amúgy érdekes, hogy Montero alatt a Next Gen eddig valami egészen pocsék.Lejátszottak 4 meccset, 1 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség 9 kapott gól, -2-es gólkülönbség és tabellán csupán 16. helyen állnak.

Eközben Magnanelli irányításával az U20 5 meccsen 3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, 16 lőtt és 7 kapott gól, valamint tabella 3. hely.

Nagyon úgy néz ki, Montero nem lesz megoldás edzőnek.

rockitbaby 2024.09.22. 23:00:59

Na, nyert a Milan, egyelőre sűrű az eleje, de nagyon.

rockitbaby 2024.09.23. 14:53:05

A Tuttosport szerint Motta Vlahovic pocsék formájának köszönetően azon gondolkozik, hogy Yildizt új szerepkörbe pakolja. Ő lehet a hamis kilences.

Kmarcika 2024.09.24. 07:08:43

@rockitbaby:
Nem tudom emlékszel e, de Weah csatár pozícióját megjósoltam :D

Viszont Yildiz hamis kilencesként szerintem működhet. Ennek viszont feltétele lenne egy gólerős LW. Bár szerintem, ha meghúzza ezt Motta, akkor Weah fogja betölteni ezt a poziciót.

Érdekes lesz.

rockitbaby 2024.09.24. 07:16:40

@Kmarcika: Ha és amennyiben tartós megoldás lesz Yildiz hamis kilencesbe - ehhez neki is hatalmasat kellene fejlődnie -, akkor benne lehet a pakliban, hogy Weah átkerül balra Mbangula mellé, hogy a jobbot Nico és Conceicao vihesse.

Valóban meglépte, bár ez szerintem éppen nem volt jó ötlet. Weah kevés középre. De azt meg lehetett volna lépni, hogy Weah marad a szélen és Nico húzódik középre. Azonban ennek a cserének a jelentősége inkább a szerb irányába van. Erősen fogy a türelem.

Kmarcika 2024.09.24. 07:26:24

@rockitbaby: Weah akkor lenne használható középen, ha nem bunkerezne az ellenfél és lenne befutható terület.

Vlahovic helyzete meg aggasztó.
Második meccsen parádésan játszott.

Empoli óta meg... semmi.

Én nagyon kedvelem. Szerintem borzasztó tehetséges. Elképesztő rúgótechnikája is van.

Viszont ha passzolni nem tanul meg, sajnos soha sem lesz top csatár.

Én drukkolok neki nagyon, viszont J David egy jó opció lenne januárban. Kár, hogy sérülékeny.

Kmarcika 2024.09.24. 07:27:58

@Kmarcika: bár a lejátszott meccsei alapján nem sérülékeny. Nem tudom, honnan vettem ezt.

rockitbaby 2024.09.24. 08:01:00

@Kmarcika: Jonathan David nem érkezhet januárban, mert a non EU-s kvótákat már letudtuk a nyáron sajnos. Így ha nem jön formába Vlahovic, nyárig más megoldást kell keresni...

Vlahovicnak a legnagyobb gondja, az, hogy ő sem igazán illik Motta rendszerébe. Ő nem egy Zirkzee típusú csatár, nekünk meg egy olyasvalaki kellene.

Kmarcika 2024.09.24. 08:51:18

@rockitbaby: én ezt az évet megadnám Vlahonak azért. Bízom benne, hogy kitalál valamit Motta.

De ha nem változik semmi, sajnos új csatár után kell nézni.

Belegondolni is durva, hogy Kane mennyire jó lenne ebben a rendszerben.

rockitbaby 2024.09.24. 09:06:36

@Kmarcika: Hát, ha egy rangadón 45 perc után inkább behozott helyette egy szélsőt, majd most meg azon gondolkozik, hogy a talán leginkább Zirkzee-re hasonlító kilenc és feles Yildiz szerepeljen ott, akkor nekem legalábbis ez nem ezt mutatja. Ne feledd, az első Bolognás szezonjában Motta Arnautoviccsal szerepelt, és akkor ugrott nagy szintet a csapata, mikor az Inter elvitte az osztrákot, ők meg megszerezték a helyére Zirkzee-t.

Nem lenne rossz amúgy, ha Yildiz beválna hamis kilencesnek, mert akkor ugye azzal egészen sok pénzt meg lehetne spórolni. A következő nyáron lesz kiadás bőven, ha a most kölcsön + opciós játékosok közül bárki is beválik - és úgy tűnik egyébként, hogy be fognak. Az pedig előre már hatalmas összeg. Kalulu 14 millió, Nico 30+ millió, Conceicao még kérdéses, de ha nem is 30 millió, 20 felett lehet majd az ára. Még ugye akkor is, ha ezeket nem egy pénzügyi év alatt kell kifizetni, komoly költségeket vállaltunk most nyáron a jövőre nézve a kölcsönökkel. Azonban ha sikerülne felépíteni Yildizt, Mbangulát, Rouhit és Savonát, akkor azzal megint csak óriási összegeket spórolhatunk magunknak.

Kmarcika 2024.09.24. 09:12:30

@rockitbaby: ez így is van.

Nekem aki nagy kérdés még, az Douglas Luiz.
Én sokra tartom őt, de eddig nagyon gyenge volt.
Aggódom, hogy az árát túlságosan lefelé toljuk le azzal, hogy nem játszik.
Így nehéz lesz eladni, ha nem válna be.

Locatelli megérdemli eddig a játéklehetőséget. Legtöbbször él is vele.

rockitbaby 2024.09.24. 10:12:11

@Kmarcika: Én a brazilokkal szemben Amauri - Felipe Melo - Arthur trió után több, mint szkeptikus szemmel tekintek. Voltak kivételek, fellángolások Douglas Costa, Alex Sandro vagy pár évvel ezelőtt még Danilo által is, de azt kell mondjam, hogy össz egészében Torinó fekete-fehér fele nem a brazilok számára ideális.

Kmarcika 2024.09.24. 12:59:48

@rockitbaby: Bremer azért elég bitangul muzsikál :D
De értem amit mondasz.

Milik sérüléséről van valami hír?
Utoljára azt láttam, hogy Napoli után térhet vissza. Aztán válogatott szünet. Azóta nem hallok semmit róla.

rockitbaby 2024.09.24. 13:53:38

@Kmarcika: Igyekeztem inkább a már múltbeli játékosokat felhozni. Danilo torinói pályafutása is kb ennek tekinthető, ugyanis nagyon nem akarják, hogy az az automatikus hosszabbítás életbe lépjen.

Milik sérülése, vagyis inkább a felépülés kicsit makacskodik. Tán október elején már lesz.

Rikoo 2024.09.24. 14:07:28

@Kmarcika: Jonathan David gyerekkora óta Barcelona szurkoló, akik szintén csatárt akarnak igazolni. Ajánlhat Giuntoli bármekkora fizetést neki, szinte tutira a Barca-t fogja preferálni.

Aki a leginkább tökéletes lenne a jelenlegi taktikába az Gyökeres Viktor. De valószínűleg a Sporting nem engedi el a 100 millió eurós kivásárlási ára alatt.
14 gól és 5 gólpassz, pedig a szezon még csak most kezdődött el. Mezőnyben is leginkább egy bikára hasonlít.:D

rockitbaby 2024.09.25. 09:52:10

@Rikoo: Hát, ha a nyáron csatárt kényszerülünk igazolni, akkor az amellett, hogy azt jelenti, hogy Vlahovic nem tudott felnőni a feladathoz, még sanszosan a szerb távozását is jelenti. Ha nem lendül formába, akkor nem a szerződésének meghosstabbítása lesz a téma. Minimális pénzösszeg mellett a felszabaduló bére nyújthat egy kellően elégséges mozgásteret a piacon. Főleg, ha a végére úgy fordul a szezon, hogy jövő nyáron csak csatárt kell keresni.

Ez nem feltétlen azt jelenti, hogy 100+ milliókat ki tudunk dobni egy játékosra, de komolyabb fizetést már lehet ajánlani, ami akár döntő is lehwt

Joseph Toser 2024.09.25. 17:42:28

@rockitbaby: az odáig rendben van, hogy ha Vlaho "kuka" és felszabadul a bére+lesz lóvé euro milliókra, DE kit lehet(ne) elhozni a kezdő csatár pozícióra, "normális" , elfogadható áro+fizetés mellett?

De, nekem még az fordult meg a fejemben, mint a szokásos elmebeteg fantazmagória, hogy ha mondjuk Yildiz jól muzsikál a hamis 9es pozícióban, akkor nem-e lehetne megpróbálni egy olyan eltolt csatár párost, Yildiz-Vlaho 2-sel, hogy Vlaho a feltolt csatár, Yildiz meg közvetlen mögötte, mellette. Nem a klasszikus 10es pozícióban. A 4231 nem játszik, hisz 2 csatáros taktikai hadrendre gondolok. Mögöttük, ugyanúgy ott lenne Koop és a 2 szélső.

Hátha, HA valaki Vlaho-hoz közelebb van, játszik, akkor, talán megtáltosodhat(na)?!

Így nem kell olyat "ráerőltetni" Vlaho-ra, ami láthatóan nem megy neki.
Mert itt, ebben a fantazmagóriámban, Yildiz megcsinálná azt amit Vlaho-nak(régen Zirkzee) kellene és Vlaho, tényleg, csak a góllövésre kellene koncetrálnia. Leegyszerűsítve, mint a City-ben Haaland.

rockitbaby 2024.09.25. 18:38:16

@Joseph Toser: Jonathan Davidre gondoltam. Hiába a Barca a kedvenc csapata, ha azok olyan anyagi gondokkal küszködnek, hogy a friss igazolásaikat is alig tudják regisztrálni. Ebben az esetben egy magasabb ajánlat segíthet. De még azt sem tartom lehetetlennek, hogy Gyökeres Viktor árcédulás játékost is meg lehetne engedni.

Hiába elmélkedünk mi arról, hogy a City játékához hasonló milyen lehetne és hogyan működhetne, ha Motta bár merített Peptől, de saját gondolkodásmóddal rendelkezik. Amibe egy Vlahovic féle csatár úgy néz ki, nem fér bele. Félreértés ne essék, Haaland nagyjából bármelyik csapatban fosni tudná a gólokat, így Motta játékában is, de Vlahovic már nem ilyen csatár. És egyelőre kanyarban nem mutat annyit, hogy hozzá igazítsuk a taktikát. Sokkal inkább miatta kell változtatni.

Én eddig védtem őt, miszerint egy támadóbb csapatban, egy olyan csapatban, amelyik játszik is, ő jó tud lenni, de valami nem akar működni vele. Elakadnak rajta támadások, az a kevés is, amit kidolgozunk. Ezt nem engedhetjük meg magunknak.

Joseph Toser 2024.09.26. 02:40:44

Én, nem akarom, hogy a Juve úgy játszon, mint a City. Még csak hasonlót se. A, Juve az Juve. A, City az City. :-)

Én csak annyit szerettem volna, " szemléltetni", hogy Vlaho-nak csak " annyit kelljen csinálnia, mint Haaland-nak a Cityben. " Haaland-nak, mérkőzésenként kb 20 érintése van. És ennyiből lő gólt/gólokat.
HA-és amennyiben Vlaho is ennyivel dolgozna és nem kell(ene) Zirkzee féle dolgokat megcsinálnia, akkor, lehet, hogy .....
Ezért fantazmagóriáztam arról, hogy Yildiz-zel, párban, lehet, hogy "jobban" működne, működhetne Vlaho.

Jonathan David, nem jöhet, hisz Ti írtátok, néhány hozzászólással feljebb, hogy a NON EU-s helyek miatt nem jöhet. Vagy mégis? HA, jöhet, akkor, mondjuk David tudná azt, amit Zirkzee csinált? Vagy esetleg Gyökeres?

Megmondom őszintén, hogy egyik játékost sem láttam, még csak youtube-on sem.

rockitbaby 2024.09.26. 06:40:48

@Joseph Toser: Vlahovicot ne hasonlítsuk már Haalandhoz, mert azt eddig is tudtuk, hogy nem egy szint, de most már azt is ismerjük, hogy mennyire.

Az a baj, hogy a szerb nem elég hatékony. Nem pusztán nem termel annyi gólt, de jóval több helyzet is kell neki egy találathoz.

Azonban van egy ennél is fontosabb aspektusa a dolognak. Vlahovicnak ki kellene vennie a részét az összjátékból, de alkalmatlan rá; ezzel szemben Haalandnak nem kell résztvennie az összjátékban, de ő amúgy nagyon is alkalmas lenne erre. A norvégtól nem pattan méterekre a labda átvételkor például, hogy csak egy dolgot említsek.

Jonathan David esetében nem is a téli érkezésre gondoltam, hanem a nyáron ingyen lehetőségre.

Remélem addig nem fajulnak a dolgok, hogy már a télen be kelljen avatkozni a csatár posztba, mert az azt jelentené, hogy nem pusztán a játékos, de a csapat is besül. Az Arsenal Vlahovic iránti érdeklődéséről szóló hangok még mindig élnek, bár nem tudom, hogy Giuntoli télen mennyire menne bele adott esetben egy ilyen eladásba úgy, hogy a pótlás megtalálására sokkal kevesebb az idő. Tartom annyira inteligensnek, hogy akar és tud is tanulni a hibáiból, de télen meglepne, ha bajnokságon kívüli érkezőkben gondolkoznának.

Nagyon kényes a csatárkérdés, és el tudom képzelni, hogy amúgy nincs is erre egyértelmű válasz. Valószínűleg Mottának is mutatnia kell némi nemű hajlandóságot a változtatásra, mert lehetséges, hogy ezt pusztán játékos cserével nem lehet megoldani. A mi pénztárcánkat figyelembe véve.

Kmarcika 2024.09.26. 09:32:28

Én Gyökerest láttam nagyon keveset játszani. Ő mennyire erős összjátékban?

Az egy dolog, hogy fossa a gólokat (nem is kicsit), de ezt Vlaho is megtette a fiorban.

Én reménykedek még, hogy a szerb fejlődni tud. De már nehéz védenem nekem is sajnos.

rockitbaby 2024.09.26. 10:32:08

@Kmarcika: Szerintem nem az a legnagyobb kérdés, hogy összjátékban mennyire erős, mert ha van egy olyan csatárod, akiért megéri alakítani a taktikádon, mert kárpótolni tudja azt a játék más területén, akkor az mindenképp megéri. Itt a kérdés szerintem inkább az, hogy a Sportingból mekkora lépés lenne neki egy Juventus kaliberű csapat.

Vlahoviccsal az a gond, hogy 14 lövésből jött össze neki a 2 gól - ebben nincs benne a büntető. A lövései 28%-a talál kaput. A sikeres passzok tekintetében konkrétan az utolsó 58%-kal. Kicsi még a merítési minta, de még pl Locatelli esetében a passz pontossága ( rövid, közép hosszú és hosszú egyaránt ) javult, addig Vlahovic nem hogy megrekedni látszik, de inkább visszafejlődött. ( csak viszonyításként, Haaland 25 lövésből 18-szor kaput talált, ebből pedig lőtt 10 gólt - nagyon más kávéház ).

Ráadásul egyes nem éppen hiteles források szerint a bérének hosszabb távra elosztásának ötletéért sem rajong. Ha jól rémlik ez calciomercato, szóval kéretik fenntartásokkal kezelni, azonban nem zörög a haraszt. Schira szerint ha Vlahovic nem válik meghatározóvá, vezéregyéniséggé, 25 gólos csatárrá, akkor a Juve a nyáron hasonlóan járhat el vele, mint Chiesával. És szerintem ez már azért intő jel.

Joseph Toser 2024.09.27. 03:55:06

@rockitbaby: "Ráadásul egyes nem éppen hiteles források szerint a bérének hosszabb távra elosztásának ötletéért sem rajong"
--- ha tényleg így van, akkor nem igazán ízlik/tetszik neki a Motta féle játék elgondolás.
Nem értem! Ha az Allegri féle fociban szenvedett, akkor a Motta féle fociban kb lubickolnia kellene. Koop, Yildiz, Weah, D. Luiz, Nico Gonzalez, Loca, ezek mind azért vannak, lennének, hogy kiszolgálják. Csak "annyi" dolga lenne, hogy lekezeli a labdát és leosztja, majd üresbe fut és lő, vagy megcsinálja magának a helyzetet és lő. Tudom, hogy leegyszerűsítettem, de kb ennyit kellene csinálnia és... Érdekes, hogy a Fior-ban meg tudta csinálni, de egy nagyobb klubnál ez nem megy neki! Mi veszett el? Elfogyott a tehetsége? Nem olyan a közeg? Más a mérkőzés? Más a pálya? Nem zöld a fű? Lapos lett föld? Meg lenne voodoozva egy voodoo babával?
Vagy csak egyszerűen nincs versenytárs és nem úgy dolgozik? Vagy túl nagy a nyomás, hogy nincs versenytárs/magas fizetés és Ő az egyetlen bevethető csatár és kb rajta múlik, hogy lesz-e gól vagy sem és ez teljesen leblokkolja. Olyan stressz van/lesz úrrá rajta, mérkőzés közben, hogy képtelen magas szinten teljesíteni.

Néha jó lenne póknak lenni a falon, hogy hallani mit mondanak pl a pszihológusnak
vagy otthon, mikor egyedül van és magában beszélget, vagy mikor a családdal van és ott nyílik meg?! Vagy, hogy az edző, hogy próbál segíteni, hogy jól oldja meg a rábízott feladatot.

rockitbaby 2024.09.27. 08:07:12

@Joseph Toser: Azért ennyire ne vedd készpénznek, amit a Calciomercato írt. Eléggé hiteltelen, sőt, mondhatjuk úgy is, hogy kb az egyik leghiteltelenebb. De ami biztos, forrástól függetlenül, hogy a nagyjából mostanra tervezett találkozó Vlahovic ügynöke és a klub vezetői között még nem igazán történt meg. Ennek számos oka lehet egyébként.

Szerintem a Fiornál sokkal kevesebb nyomás volt rajta. Maga a csapat is más szinten van. A klub filozófia meg nagyon más. Az se sokat segít neki, hogy messze kiemelkedően ő keresi a legtöbbet a csapatnál, ami akarva akaratlanul nem is kevés nyomást helyez rá. Kb teljesen jogos elvárás, hogy a hátára vegye a csapatot és akkor is szállítsa a teljesítményt, amikor a töbniek nem tudják.

A csapat más kérdés. Bár ki kell vennie a részét a játék minden aspektusából, azért az igazán piszkos munkát elvégzik mások helyette. Így neki valóban nagyjából csak arra kell koncentrálnia, amihez papíron ért. Már nem kell neki a félpályáig visszalépkednie, ha találkozni akarna a labdával. Akkora területeket sem kell lefednie kb egymaga, mint Allegri játékában. Elég magasan játszunk ehhez. Társai is vannak hozzá. Azért a Koopmeiners, Nico Gonzalez, Yildiz hármas, kiegészülve Mbangulával, Conceicaóval, Fagiolival vagy Douglas Luizzal egy kifejezetten jól csengő névsor.

Én mindenképp azt mondanám, hogy ez leginkább fejben eldőlő dolog nála. De ha nem sikerül mihamarabb rendet tenni a kobakjában, arra rámehet a szezon nagyon könnyen.

Joseph Toser 2024.09.27. 15:38:14

@rockitbaby: Tudom, hogy nem tudjuk, pontosan, hogy mi a baj Vlaho-nál, de HA mondjuk a fejében vannak gondok és nem sikerül helyre rakni a fejében a dolgokat, akkor jön a kérdés!
Nem tud senki segíteni neki?
Nincs MEGFELELŐ pszihó-mókus a Juvénál, aki tudna neki segíteni?
A család sem tud valamiféle segítséget adni?
Egy másik csapatnál ( Arsenal, mert ügye állítólag Ők érdeklődnek), ott " jobb" pszihó-mókus van?

Vagy csak egyszerűen ez-az ami van a Juventus-nál, azt nem tudja befogadni, elfogadni, megvalósítani?

Nem szoktam készpénznek venni, ha azt írjátok egy oladalról :-) de, nem zörög a haraszt,ha a szél nem fújja. Szoktad volt mondani :-)

rockitbaby 2024.09.27. 17:23:49

@Joseph Toser: Nyilvánvalóan vannak bizonyos képességbeli problémák is, ezt azért kár lenne vitatni. Azonban mikor megvan a kellő önbizalma és megy is neki, akkor tud ő egy érintésből is pazar gólokat szerezni. Ezt megmutatta az érkezése utáni pár meccsen. Ha ellenben nem megy neki, akkor annyira nem megy, hogy egy egyszerű labdaátvétellel is akadnak gondok. Én ezért mondom azt, hogy itt valami fejben lévő, mentális probléma van. Ez azonban azért csúcsosodik ki ennyire, mert ugye nincs cseréje. Ha lenne, akkor igazából le lehetne ültetni a padra, be lehetne hozni nyertes meccsen csereként, így hátha nincs rajta teher és sikerülne betalálnia, stb. Csak hát ugye Milik olyannyira problémás, hogy már mindenki másról tudni, mikor térhet vissza, nála még ez sem tisztázott.

Máshol is lenne hasonló nyomás, mint itt. Ne gondold, hogy az Arsenalnál nincs kényszer. Sőt, potenciálisan ott még nagyobb is, mert az elmúlt két szezonban tökéletesen bebizonyosodott, hogy egy apró hiba és a City kíméletlenül büntetett. Szerintem ott még durvább nyomás lehet, mint nálunk. Itt egyelőre nem elvárás a bajnoki cím. Ha ilyen léptékben tudunk a kereten alakítani, akkor nem sokára az lesz, de idén még nem.

Igen, én szoktam mondogatni ezeket, de egyelőre inkább maradjunk a biztosnál. Giuntoli nyilatkozta, hogy a Vlahovic szerződésének hosszabbítása ügyében még nem egyeztettek, de sor fog rá kerülni. Aztán ebbe bele lehet sokmindent magyarázni, hogy miért, de Giuntoli eleddig egy a végletekig őszinte és egyenes embernek tűnik. A friss nyilatkozata is erről árulkodik.

Joseph Toser 2024.09.28. 13:00:12

@rockitbaby: nem azt mondtam, hogy az Arsenal-nál nincs nyomás, hanem, hogy ott jobb a pszichologus, mint a Juventus-nál? Ott tudnának Vlaho-nak segiteni, hogy jobban tudjon fejben rendben lenni? Ezáltal a nagyobb nyomást el tudná viselni és működne Vlaho?

Amúgy egyértelmű, hogy az Arsenal-nál nagyobb a nyomás a játékosokon. Ott sokkal nagyobb elvárások vannak. És most, hogy Rodri egész szezonra kiesett, így most kapott egy hatalmas esélyt az Arsenal+Pool, de inkább az Arsenal, hogy bajnok lehessen.
És HA, télen el is viszik Vlaho-t, akkor en azt el sem tudom képzelni, hogy milyen terhet fognak rápakolni. De ez, szerintem nem fog megvalósulni. Nagyon max a nyáron lesz/lehet eladó Vlaho. Szerintem.

Addig meg valahogy össze kellene kalapálni Vlaho-t, minden, tekintetben, hogy ne bassza el a Juve idényét.

rockitbaby 2024.09.28. 15:44:26

@Joseph Toser: Azt nem gondolnám, hogy van külön ilyen részlege egy klubnak, ezt az edző feladatának gondolnám. Motta komoly csapatokban szerepelt, nyert jó pár trófeát, így pontosan tudja, hogy mit jelent a nyomás egy klubnál, és szerintem kezelni is tudja. Még ha ebben túl sok edzői rutinja nincs is. Én ebben a kérdésben amondó vagyok, hogy a kilábalás hossza nem attól függ, ki és hogyan kezeli, hanem attól, hogy milyen mélyen gyökerező a probléma. De ez csak az én véleményem, nem jelenti azt, hogy valóban így is van. És én úgy gondolom, hogy itt a gond már nagyobb annál, mint amit egy góllal átszakítva meg lehetne oldani.

Kmarcika 2024.09.28. 16:35:29

Tűz a Var rendszerben?

Kmarcika 2024.09.28. 17:08:46

@Kmarcika: elvileg marad a 6os kezdés. Goal Italia írta a tüzes dolgot.

rockitbaby 2024.09.28. 18:38:53

Azért ennyire ne akarjunk már Vlahoviccsal gólt lövetni, hogy a szabadrúgást is megkapja. Mikor ott van a pályán Koopmeiners vagy Fagioli is. Hogy Yildizt ne is említsem. Nincs annyi helyzetünk, hogy ilyen beleférjen.

Kmarcika 2024.09.28. 18:57:33

@rockitbaby: Vlahovic kiváló szabadrúgás lövő. Ebben speciel nincs kifogásolni való szerintem.
Kövit max lövi más.

Joseph Toser 2024.09.28. 19:03:12

Meddő mezőny fölény, DE nincs semmi haszna/látszata. Nulla kerativitás. Ha nem fújja le a játékvezető az első félidőt, akkor napokig is játszhatták volna, akkor sem rúg gólt a Juve. Ez kicsit elszomorít.

Félreértés ne essék, mert tetszik, hogy tudja bírtokolni a játékszert a Csapat, de jó lenne, ha gólokat (legalább 2-őt) lőne belőlle és kb futószallagon kellene jönni a jobbnál-jobb gólhelyzetek. De ehelyett kb 0.1XG az amit eddig összefocizott a Juve. Írom ezt úgy, hogy nem néztem meg a statokat! Valamikor mondta a kommentátor az XG-t, de nem emlékszem.

Joseph Toser 2024.09.28. 19:11:45

Na! Most, hogy Vlaho berúgta a 11-t, igy talán kicsit kinyílik a Genova és lesz területe a Juvénak és lesznek még gólok!?

Joseph Toser 2024.09.28. 19:16:31

Nagyon magassan igyekszik a Juve letámadni/labdavesztés után visszatámadni.
Faggoli nem fogja kiszorítani Locát?
Kalulu meg Gatti-t? Vagy ha Gatti felépül, akkor Kalulu lesz a jobb szélső védő, Cambiaso a bal szélső védő? Gatti jön vissza Bremer mellé?

Kmarcika 2024.09.28. 19:36:19

Fhu engem borzalmasan idegesít, hogy a kommentátor folyton bszogat egy játékost, pletykákról beszél, negatív minden hozzászólása.

rockitbaby 2024.09.28. 19:42:50

@Kmarcika: Lője akkor, amikor formában van, és még a nemi szervéről is befelé pattan a labda. De most nem ez a helyzet. Lője más.

rockitbaby 2024.09.29. 11:02:37

@Joseph Toser: Fagioli nem tudja Locatellit kiszorítani, mert nem egy a szerepkörük. Ahogy Motta elképzeli a középpályát, ők inkább egymás mellett lennének hasznosak. Itt ugye hatalmas kérdés Douglas Luiz lesz, hogy neki sikerül e beilleszkedni és elkapni a fonalat. Én egyelőre inkább afelé hajlok, hogy a nyáron az érte kiadott pénzből inkább hoztuk volna Calafiorit. De cáfoljon rám.

Kalulu formájának egyértelmű vesztese Danilo. Az eddig se volt nagyon kérdés, hogy a védőink közül ő a legkevésbé Motta kompatibilis, de az hogy Savona beválni látszik, Kalulu meg kb berobbant, azt jelentheti, hogy még annyi meccs se nagyon fog jutni neki, hogy a szerződésében lévő automatikus hosszabbítás aktiválódjon.

@Kmarcika: Nem ide kapcsolódik, de ha Kalulu tudja tartani a formáját és nem sérül le, akkor igazad lehet vele kapcsolatba. A feltételes mód még annak szól, hogy nagyon a szezon elején vagyunk, azonban ez több, mint bíztató eddig tőle.

Kmarcika 2024.09.29. 14:33:17

@rockitbaby: szerintem ha le is sérül, akkor is megéri ennyire kevés összegért. Remélem nem kell sokat kihagynia.

rockitbaby 2024.09.29. 14:54:31

@Kmarcika: Kalulu nem sérült most, és ne is legyen, ha egy mód van rá. Nem sok az a 14+3 millió, ez tény, de ha figyelembe veszed, hogy mennyi opciós kölcsön vár hasonlóan aktiválásra a jövő nyárra, akkor mégis számottevő összeg. Amit nem kellene úgy kiadni, ha folyamat sérült lenne. De hál'istennek nem az, és ne is legyen!

Rikoo 2024.09.29. 15:13:13

@Joseph Toser: Ellenféltől is függ, hogy ki játszik. A három 0-0-s meccs után most védekező középpályás nélkül állította fel a kezdőt Motta és ezzel próbálta kicsit támadóbbá tenni a csapatot.
A Kalulu-Gatti-Bremer trió pedig a csapat alapja hátul. Világklasszis szinten hozták le az első hónapot.

rockitbaby 2024.09.29. 15:37:34

@Rikoo: Szerintem amúgy nem lett támadóbb a csapat, csak a passzok lettek másmilyenek és a tempó. Locatellivel sokkal direktebben játszik a csapat, gyorsabban, ezzel a változtatással kicsit lassabban építkeztünk, de több passzból, jobban kidolgozva.

Rikoo 2024.09.29. 18:28:27

@rockitbaby: Locatelli nem tud támadni és játékot szervezni. Ő és Thuram akkor jók, amikor kell vkp., de ha kisebb csapatok ellen kell játszani, akik tömörülnek és dupláznak a szélen, akkor másképp kell szervezni a csapatot. Conceicao is akkor lesz igazán kulcsszereplő.

rockitbaby 2024.09.29. 18:42:12

@Rikoo: Nem is ezt vitattam, csak azt, hogy támadóbbak lettünk volna. Az első félidő egészen botrányos volt. Főleg a védelem két széle. A másodikban feljavultunk, de szebb vagy több támadást nem vezettünk így sem.

Nekem amúgy Mckennie továbbra is olyannak hat, mint akinek fogalma nincs arról, milyen rendezvényen van. Rohangál fel s alá, de haszna nem sok.

Az már amúgy javuló dolog, hogy Fagioli kezdi elkapni a fonalat. Még nem az igazi, de alakul. Koopmeinersnek kellene még egy kicsit szokni a csapatot, és amúgy egy nagyon jól variálható/cserélhető középpálya lesz ez.

Rikoo 2024.09.29. 18:52:13

@rockitbaby: Az a baj, hogy Fagioli nem is játszott jól.

McKennie képezné elvileg az átmenetet, Koopnak pedig Vlahovic mellett kellene lennie, mint 2. csatár.
Bár én Weston helyett megpróbálnám többet Douglas Luizt azon a poszton.

Teun nem lenne rossz, ha kihasználná a helyzeteit, mert a PSV ellen és most a Genoa ellen is Vlahovic szintű befejezései voltak.XD

Balszélre kell valakit télen igazolni, mert ott nagyon nem nézünk ki jól.

rockitbaby 2024.09.29. 20:41:15

@Rikoo: Hát pl a Genoa csapatáról is mindent elmond, hogy az újságok szerint Miretti volt a legjobbjuk. Valóban nem játszott jól, de a hosszú passzai, meg az átfordításai/oldalváltásai így is ültek, pontosak voltak. Látok ebben lehetőséget.

Douglas Luiz számomra eddig hatalmas csalódás, pedig annyira nem is volt magasan a léc. A blogon olvasottak alapján én sokkal többet vártam volna tőle. De azt elismerem, hogy az átmenetet képező szerepkörre talán ő lenne a leginkább alkalmas. Mckennie homály. Akkor is, ha ez a Genoa elleni kezdő már egyértelműen a rotációnak szólt.

Azért Bergamo és Torinó között nem is kevés különbség van és ekkor ugye még a szerintem enyhén túllőtt árcédulát nem is vettük számításba. Benne is lehet egyfajta mentális gát, görcs a teljesítmény kényszer miatt.

Annyit azért mindenképp meg kell jegyezni, hogy Motta részéről azért történt némi változtatás a játékon, alkalmazkodva a tömörülő, vagy ha úgy tetszik a 3 védős csapatok ellen. Látszott, hogy másként akartunk játszani, még ha a felállásban olyan sok változtatás nem is történt.

Viszont ami biztos, hogy ez a csapat még nincs kész. És lehet, hogy ehhez nem lesz elegendő az, hogy a játékosok összecsiszolódjanak, kelleni fog személyi változás is. Annak ellenére, hogy a meccs előtti nyilatkozatban Giuntoli bevédte Vlahovicot, szerintem korántsem ennyire egyértelmű a helyzete.

Kmarcika 2024.09.30. 12:56:43

@Rikoo: Most progressive passes among Top 5 League midfielders this season

64 — Joshua Kimmich (Bayern, 29)
63 — Manuel Locatelli (Juventus, 26)
61 — Pepelu (Valencia, 26)
60 — Kirian Rodríguez (Las Palmas, 28)
57 — Kevin De Bruyne (Man City, 33)

Locatelli azért nem keveset fejlődött idén.

Divat szidni sokszor, de szerintem borzasztó hasznosan játszik és egyre jobb.

Rikoo 2024.09.30. 14:04:38

@Kmarcika: Persze, csak ez függ helyezkedéstől és játékstílustól is. Locatelli hátrébb játszott, mint Fagioli és direkt játékstílusa van. 1 vagy 2 érintőből játszik. Miközben Fagioli lehet, hogy ezt a 10-15 méteres sávot labdavezetéssel tölti be, amit Locatelli pedig passzal.

Ez volt Fagioli hőtérképe: pbs.twimg.com/media/GYrzH8LXkAAheXc?format=jpg&name=small

rockitbaby 2024.09.30. 14:38:32

@Rikoo: Ennek csak annyi a lényege, hogy a sokak által oltott, szidott, kutyázott játékos erre a szezonra mennyit javult előre játékban. Tavaly a passzai 90%-a a védőknek ment. Ebbe nem kell játék stílust vagy egyéb más dolgot belemagyarázni. Csak egy példa volt arra, hogy a játekosaink igenis fejlődőképesek.

Rikoo 2024.09.30. 15:03:44

@rockitbaby: Nyugodtan lehet türelmesnek lenni a játékosokkal is, nem csak Mottaval. Douglas Luiz is olyan játékos, aki csak a töredékét mutatta meg a tudásának.
Miatta és Koopmeiners miatt sem aggódok. Előbb vagy utóbb jönni fog a jó forma, október még csak most kezdődik.

Én nem láttam különösebb változtatást, ugyanúgy szenvedett a csapat a büntetőig, mint a korábbi meccseken. Semmi nem működött támadásban addig a pontig és igazából olyan nagy nyomás sem volt a Genoan.

Hát igazolni mindenképpen kell valakit télen, mert a balszélen egyelőre ott van Yildiz és lényegében ennyi. Ő meg nem annyira agilis, mint Conceicao.
Ami egyelőre úgy tűnik beválik, hogy Koopmeiners bemegy Vlahovic mellé és onnan lépked vissza.

Ezt a sértődöttséget meg nem tudom hova tenni. Locatelli a büdös életben nem fog úgy játszani, mint Fagioli vagy Douglas Luiz, más a játékstílusa.

rockitbaby 2024.09.30. 15:50:20

@Rikoo: Én sem azt írtam, hogy jobb volt a támadó játékunk a Genoa ellen, hanem azt, hogy más. Nem annyira direkt.

Nekem a brazilokkal szemben kialakult egy úgymond termeszetes ellenszenv, mert ők általában nem beválni szoktak, de cáfoljon rám.

Amúgy innen látszik, hogy ha el is olvasod, amit írok, nem értelmezed. Nem azt írtam, hogy olyan a stílusa, mint Fagiolinak. Azt írtam, hogy fejlődőképes, annak ellenére, hogy kutyázva van, milyen alkalmatlan. Még mindig van hová, de ő legalább elindult az úton. Vlahovic még meg se találta az utat. Kmarcika és én is erre gondolt. Fejlődik.

Az meg, hogy Loca más stílusú, mint Fagioli, és ugye utóbbi kezdett most, amellett, hogy a rotáció volt, szerintem direkt edzői döntés is, reagálva a 3 védős felállásra. Ha nem megy nagyon direkten, akkor hátha fog kicsit másként. Az ötlet annak ellenére amúgy jó volt, hogy látványos eredménye nem igazán volt.

Kmarcika 2024.09.30. 16:33:39

@rockitbaby: én is így gondoltam az előbbi statisztikát.

Joseph Toser 2024.09.30. 17:12:09

@rockitbaby: @Rikoo: szerintem nincs értelme Locán "veszekedni", hisz látható/olvasható, hogy van aki "bírja" van aki nem "bírja". Teljesen mindegy!

Én speciel azt látom, hogy Fagioli az kb a tipikus regista. Loca kb soha nem lesz regista. Loca egyre jobb védekező 6os lesz.
Szerintem Thuram/Fagioli vagy Loca/Fagioli páros egész jól működhetne a pályán. De még a Thuram/Loca páros is jó lesz, lenne.

D. Luiz-nak kell feljavulnia/teljesen beilleszkednie. Koop-ra is ugyanez vonatkozik.
Ha ez megtörténik, akkor Mekkeni-t el lehet felejteni, mint kezdő.

Akkor lesz "baj" vagy inkább "kellemes probléma" , ha igazol a Juve egy igazi bal szélső támadót. Akkor Koop/Yildiz, hogy fog egyszerre a pályán lenni? Hacsak nem Yildiz lesz a hamis 9es. Ekkor lehet Koop/Yildiz egyszerre a pályán.

rockitbaby 2024.09.30. 17:22:27

@Joseph Toser: Hát, Vlaho ezzel a mostani duplával kicsit fellélegezhet papíron, mert a 6 meccs 4 gól annyira nem vészes stat, csak ha a számok mögé beles valaki, akkor realizálja, hogy azért ez nem ennyire egyszerű.

A hamis kilences, vagy ha úgy jobbam tetszik a Zirkzee tipusú kilenc és feles réme ettől még fenyegeti Vlahovicot.

Szerintem amúgy ha picit rugalmasabbak lennénk, lehetne dupla tízessel is játszani. Ehhez a széleket el kellene emgedni, amit nem tudom Motta mennyire lenne hajlandó, mert a játékanak fontos eleme ez, és az így területnyitás, de maga egy 4-3-2-1 szerintem bőven működhetne, és ember is lenne hozzá.

Joseph Toser 2024.09.30. 17:39:00

@rockitbaby: igen! Igazad van. Én is el játszottam már a gondolattal a 4321es hadrenden. Koop-Yildiz a csatár mögött. Viszont így a 2 szélső védőre hárulna a szélek tartása. Az iszonyat munka és nagy terület marad(hatna) mögöttük, ha fent ragadnak, támadásnál. Hacsak nem szerzik vissza, azonnal a labdát. Ha jól tudom ez lenne a gegen pressing.

Vlaho meg szerintem kicsit el van szállva magától. Mutogat a 2 gólja után. Szerinten meg inkább kussolnia kellene és szerényen , lehajtott fejjel dolgoznia és majd ha sorozatossan/ minden mérkőzésen betalál vagy ha nem lő gólt, de gólpasszt ad, legalább 2őt, akkor mutogathat. Addig meg nem más ,mint egy átlagos, Serie-A középcsapat kezdő csatára, aki iszonyat túl van fizetve.
És igen, aki kicsit a statjai mögé néz az láthatja, hogy igenis van félni valója. Remélem, hogy a Juve stábjában vannak olyanok akik ezt meg is teszik.
Nálam nagyon elgurította azt a bizonyos gyógyszert a mostani mutogatásával. Én simán lekapnám és Yildiz-t vagy Koop-ot próbálnám ki a hamis 9es pozícióban.

De gondolom a következő BL mérkőzésen is Vlaho fog kezdeni. Szerinten az lesz az utolsó lehetősége, hogy bizonyítson.

rockitbaby 2024.09.30. 17:52:00

@Joseph Toser: Hát, alapvetően ha labdát veszít a csapat, azt egyébként igyekszik kb azonnal visszaszerezni. És többnyire sikerül is. De az tény, hogy a szélső védőknek nagy területet kellene lefedni. Egy ilyen váltáshoz Mottának is engednie kellene az elveiből.

Vlaho kaocsán egyetértek, most pont nem mutogatni kellene. Bár azt elhiszem, hogy őt.is frusztralta a dolog. Csak nem jól reagált.

Joseph Toser 2024.10.01. 08:25:57

@Rikoo írnál, légyszi, játékos profilokat elemző cikket?

Mondjuk úgy az egész csapatról? Tudom, hogy iszonyat meló. Vagyis inkább csak elképzelésem van, de fogalmam az nincs :-) légyszi.

Így, elkerülhető lenne sokkminden. És ráadásúl még értenénk is azt, hogy mely játékos, mit-miért, hogy-hogyan csinál a pályán?!

Nem akarom beosztani, de mondjuk, ha naponta 1 játékost felraksz/felraknál..... Én speciel nagyon örülnék neki. Többet értenék abból ami a pályán történik.

Rikoo 2024.10.02. 18:39:42

@rockitbaby: "ha el is olvasod, amit írok, nem értelmezed"
...

Rikoo 2024.10.02. 18:41:37

@Joseph Toser: Ne haragudj, de nincsen szinte semmi szabadidőm mostanában. A mai meccset is úgy tudom nézni, hogy kompromisszumokat kellett kötnöm más életterületen.
Viszont így a meccs alatt tudok valamennyire írogatni vagy legalábbis a szünetben biztosan.

Joseph Toser 2024.10.02. 18:51:59

@Rikoo: ugyan már! Nem haragszom. :-))) Nincs is miért! :-)))

Rikoo 2024.10.02. 20:31:10

Na úgy néz ki, hogy Gatti még mindig nem épült fel. Bár azért az kicsit meglepő, hogy Savona játszik és nem Danilo vagy Cabal.

rockitbaby 2024.10.02. 20:56:18

@Rikoo: Leírom, hogy a sokat szidott Loca fejlődik, erre te meg leírod, hogy Fagioli meg Loca különböző stílusúak játék tekintetében. Nem kapcsolódik egyik a másikhoz.

Amúgy Milik újabb műtéten esett át, a visszatérés ideje továbbra is kérdéses. Ahogy nyit a piac, igazolni kell csatárt. Azonnal, mert ezt Vlaho nem fogja bírni egyedül.

Rikoo 2024.10.02. 21:03:29

@rockitbaby: Elbeszélünk egymás mellett, de hagyjuk is. Nincs kedvem állandóan Locatelliről beszélni, folyamatosan ő a téma.

kidelpiero 2024.10.02. 22:11:57

@Rikoo: jaaj Rockit kollega ilyenkor is Loca segget nyalja, inkabb visszanezek maskor...

Kmarcika 2024.10.02. 22:29:50

Vlahovicot letalpalták. Az mi a faszért nem volt tizi?

Ez mi a faszom?

Koopmeiners mellett elesik a védő a saját labában erre lefujjak.

Rikoo 2024.10.02. 23:11:38

@Kmarcika: Óriási győzelem volt. Tényleg egészen elképesztő volt, a legjobb filmekben nincs ekkora dráma, mint ezen a meccsen.

PGeri 2024.10.02. 23:13:06

Nem talalok szavakat ez olyan jo volt!
Az utolso gol utan meg csak annyit tudtam mondani a kicsi csikora, hogy ez hulye vazze!

rockitbaby 2024.10.03. 00:51:48

@Rikoo: Igazából nem ő volt a téma, hanem a folyamatos fejlődés, amire ő csak egy példa a sok közül. De valóban.

@kidelpiero: ó jajj, ne, maradj és szidd itt is Vlahovicot! Meg írd le, hogy te bezzeg már mikor megmondtad.

dobor norbert 2024.10.03. 06:42:36

Életem egyik legszebb mérkőzését láttam tegnap! Bravó Fiúk!

rockitbaby 2024.10.03. 08:33:59

Amúgy a tegnapi diadalt érdemes kontextusba helyezni. 10 emberrel fordítani tudtunk, miközben a Real, az ATMA, meg a Bayern náluk gyengébb ellenféltől kaptak ki, így a korai tabellán pontelőnnyel vagyunk a 7. helyen - az az automatikus továbbjutó helyen. Ez a 3 pont a végelszámolásnál még nagyon sokat fog jelenteni!

Joseph Toser 2024.10.03. 10:48:53

Most nézem a Sport2-őn, vissza, a tegnapi Juve mérkőzést.

Mekkeni "helyére" sűrgősen kell valaki. Nagyon kell(ene), hogy D. Luiz elkapja a fonalat, mert az, hogy Mekkeni nem veszi ki a részét a labda kihozatalok alkalmával, de a támadó harmadban sem tesz hozzá...... elkeserít. Lehet, hogy a Fagioli-Loca párost ki kell(ene) próbálni. Hátha....

Szerintem Kalulu nem jól helyezkedett az első bekapott gólnál. Nem varrom a nyakába, de, lehet, ha,.....

Joseph Toser 2024.10.03. 11:14:11

Szerintem a jelenlegi Juve, akkor jó, ha van területe. Jelenleg még a tömörülő védelem ellen nem igazán van meg az ellenszer, hogy azt komolyan feltőrje.

Egyenlőre jól működik az azonnali visszatámadás, labdavesztés után és ha átrugják a letámadást, akkor a hátsó 3/4 ember jól takarít.

Joseph Toser 2024.10.03. 11:36:59

Di Gregorio pirosat kapott. Ügye a következő BL mérkőzésen nem lehet ott. 1/2/3 BL mérkőzésre tiltják el?

D. Liuz milyen szerencsétlen. Beáll. Első labdaérintésből kézzel ér a labdába a saját 16-án belül. Szerencsétlen. Gondolom baja lehet, hogy nem tudja megértettni magát a többiekkel. Nyelvbéli különbség miatt. Feltételezem, hogy kb 1 szót sem tud Olasz-ul.

Joseph Toser 2024.10.03. 11:47:08

Vlaho második gólja... hát azt eddig is láttuk, hogy milyen rúgótechnikája van Vlaho-nak. Ismét megmutatta. Szerintem ezzel a 2 BL találattal+az elmúlt bajnokin lőtt góljaival, kicsit kihúzta magát a mocsárból és további bizalmat kaphatott majd Mottától.

Joseph Toser 2024.10.03. 12:11:44

Hősies védekezés a mérkőzés végén. 9 perc hosszabbítás.... kicsit sok. Szerintem 7 perc bőven elég lett volna. Kíváncsi lennék, hogy a valós foci az mennyi idő volt? Van valamilyen oldal, ahol ezt, is, lehet nézni? Sofascore-on, esetleg, valahol? Vagy valami más oldal, ami esetleg ingynes vagy nem olyan drága?

Nalam, Fagioli a mérkőzés embere.

Úgy néz ki, eddig, hogy vagy zéró gólt rúg/kap a Juve , döntettlen , vagy 3 gólt rúg és így nyer.

Joseph Toser 2024.10.03. 12:17:52

@rockitbaby: azért, szerintem, még a Juve nincs a Bayern, City, ATMA, Real, Pool, Arsenal szintjén.
Közel van, lehet, de......

Az, hogy kikapott pl a Real, még nem jelent semmit. Akkor is az egyik esélyese a BL győztesének.

A "nagy" kérdés, szerintem, az lesz, hogy feladja-e az elveit Motta, majd a City ellen? Az lesz majd a legnagyobb erőpróba, tudáspróba és, hogy valójában hol is jár a Juve?!

Kmarcika 2024.10.03. 12:30:48

Fhu még most is 2x sebességgel ver a szivem ha a tegnapra gondolok.

Nagyon röviden.

DiGre hibázott, üsse kő. Perin kiváló helyettes.
Kalulunak nagyon örülök. Egyrészt, hogy igazam lett vele kapcsolatban :D, másrészt meg elképesztően játszott.
Gatti és Savona is jó volt.

Nem írok mindenkiről, viszont fu, Fagioli gyakorlatilag Pirlo volt.

És ami érdekes, hogy jelenleg a legjobb kp szerintem Fagioli, Locatelli és Koopmeiners.

D Luizt sajnálom. Tőle sokat vártam. Van még idő, de nem túl bíztató az eddigi játéka.

rockitbaby 2024.10.03. 14:23:52

@Joseph Toser: Nem vagyunk azon a szinten, de pont ezért ér sokat ez.

Joseph Toser 2024.10.03. 15:28:45

@rockitbaby: én, nem is várom el, hogy kb azonnal a City, Arsenal, Real, szintjén legyen a Csapat. Azt viszont elvárom, mint szúrkoló, hogy olyan mentalitással játszanak a játékosok, mint tették a Lipcse ellen és tegyenek meg mindent, IS, a pályán a győzelemért. Szerintem ezt láthattuk most a Lipcse ellen.

Igyekszem a földön maradni és reálissan látni, nézni a Juventus-t.

Igen, igazad lehet, hogy majd amikor a továbbjutásnál számolgatják a pontokat ez a 3 pont nagyon sokat érhet.

Joseph Toser 2024.10.03. 15:30:57

@Kmarcika: nem akarok Allegri-t felemlegetni, de ha Fagioli ilyenfajta játéka az Allegri-hez még visszacsatolható, akkor emelem kalapom-pom-pom, kalapom-pom-pom..... :-)

rockitbaby 2024.10.03. 15:51:21

@Joseph Toser: Én már azt néztem, hogy ez a végelszámolásnál érhet nagyon sokat. De ezért nagyon komoly árat kellett fizetni. Bremer térdét műteni kell, az pedig komoly kiesés.

Rikoo 2024.10.03. 18:02:20

A retkes büdös qrva életbe már, hogy pont a szezon elején a legjobb játékosunk szenved keresztszalag-szakadást...Kib@szott idegesítő. Ezt a klubot átok sújtja, mint a Benficat.

Joseph Toser 2024.10.03. 18:13:44

@rockitbaby: @Rikoo: Bremer szezonjának vége!
Nem OK, de OK! Lépjünk túl rajta és nézzük meg ki/kik léphetnek a "helyére". Nyilván a keretből pótolni senki nem tudja.
Gatti-Kalulu páros, gondolom, innentől kezdve a kezdő.

Elvileg Cabal/Danilo tud belső védőt is játszani. Bár az igaz, hogy HA Danilo fog játszani, akkor ott bajok lehetnek. Láttuk a PSV elleni BL mérkőzésen. Danilo-ról kapta a Juve azt a gólt.

Cabal, milyen színten tud belső védőt játszani?

Most milyen jó volna Rugani!! Tudom, ezen is kár rágódni!

Télen nem csak csatár kell, hanem valami brutál belső védő. DE, ki?

Rikoo 2024.10.03. 18:19:21

@Joseph Toser: Én lehet inkább balhátvédben gondolkoznék és Cabal illetve Danilo végleg belső védők lehetnének.
Ha bal lábas belső védőt keresünk, akkor Boscagli. 2025-ben lejár a szerződése és a holland bajnokság legjobb hátvédje jelenleg.

rockitbaby 2024.10.03. 18:41:33

@Joseph Toser: @Rikoo: Szerintem egyelőre pánikra semmi ok. Cambiaso és Rouhi elviszik a bal oldalt, Savona meg Danilo a jobb oldalt; Cabal - Gatti - Kalulu hármas középen. Ha ehhez felhozunk egy Next Genes srácot télig, az talán elég lehet. A fő gondot az jelenti, hogy Bremer sérülése nem pusztán erre a szezonra fog kihatni, de könnyen lehet, hogy a következőre is. Chiesa esetén láttuk, hogy mennyi idő kellhet a teljes visszatéréshez. Már ha van ilyen.

Én amúgy lehet elgondolkoznék azon, hogy melyik középpályásunk tud védőt is játszani testfelépítés alapján, és visszahívnám Mirettit. A szükség törvényt bont.

Kmarcika 2024.10.03. 20:07:17

@rockitbaby: azért Miretti elég elvetemült lenne :D

De ha úgy érted, hogy McK játszana RB t adott esetben, Danilo csak cbt, akkor már lenne benne logika.

Ennek ellenére én egy Cacerest hoznék télen :D

Viccet félretéve.
Jó lenne elhozni valakit fillérekért.
Nagyon random név: Mattia Viti

De valaki CB-t muszáj lenne hozni szerintem.

Kmarcika 2024.10.03. 20:09:55

@Kmarcika: aki még beurgott, az Matip.

Vele az a baj, hogy nagyon sérülékeny. Viszont egy baromi jó játékos még mindig.

Őt csak és kizárólag alacsony fizuval hoznám, de mellette egy next gen játékost is felhoznék.
A sérülékenysége miatt.

rockitbaby 2024.10.03. 20:32:44

@Kmarcika: Nem Mirettit, mint cb, hanem Thuramot pl. Ő alkalmasabb lenne, Miretti meg vissza squad playernek. Ez most egy olyan sérülés, ami előre nem számolt költségeket jelent, így télen én nem várok extra költést, csak amolyan vészmegoldást.

Joseph Toser 2024.10.03. 20:42:18

@rockitbaby: nem pánikoltam. Csak fifáztam és igyekeztem a jelenlegi kerettel gondolkodni.

Nem tudom, hogy Motta, hogy gondolkodik, de szerintem, ahogy eddig volt Cabal-Rouhi lesz a bal szélső védő.
Cambiaso-Savona meg a jobbon fog szerepelni.
Danilo-Gatti-Kalulu meg középen.

HACSAK, Cabal nem fog jobban teljesíteni középen, akkor Danilo lehet a szélső védő, ahogy Te is írtad, gondolod.

Next Gen-es fiatal-al nem is gondoltam, hisz, a télen tuti kezdő, de legalább kezdő szintű belső védő kell. Szerintem.

Én, nem bízom Danilo-ban. Már nagyon nem.

Cabal-t meg még soha nem láttam középen játszani. És megvallom őszintén, hogy nem nézek ki belőle egy Gatti vagy Kalulu féle megtáltosodást. Testalkatra sem egy erős, oszlop. Szerintem nem tud megfogni még egy Duván Zapatát sem. Szóval.... Nálam Cabal sem az "életbiztosítások" közé tartozik.

Kp-ról kit tennél, próbálnál ki a belső védő poziban? McKennie? Ő játszott a Schalkéban belső védőt, IS.

@Rikoo: én inkább belső védőt igazolnék. Az előbb felsorolt "problémáim" miatt.
Hát, ha tényleg "annyira" jó az a Boscagli, akkor lehet érdemes lenne beszélni vele?!

rockitbaby 2024.10.03. 21:11:16

@Joseph Toser: A pánikot nem konkrétan rád értettem. A sajtóban elkezdtek olyan hírek keringeni, hogy Sergio Ramos jövő nyárig ingyen Bremer sérülése miatt. Az ilyesmire gondoltam. Felesleges elkezdeni pánikolni és pánik igazolni.

Több opció is lehetséges egyébként a védelemre. Az se lehetetlen, hogy Savona belső védő legyen, mert tud, és akkor a szélre felhozni valakit a helyére. Savio, Turco, Mulazzi, mint valójában jobb szélső védő, vagy Comenencia, mint inkább wingback és kicsit képezni kell.

Cabal a teljes felkészülést a védelem közepén töltötte, a meccsekkel együtt. Kicsit Calafiori stílus, de azért még dolgozni kellene rajta. Ez is lehet opció, de akkor mindenképp a védelem széleire kell hozni és nem is egy játékost.

Én Mckennie középpályás szerepéről sem vagyok teljes mértékben meggyőződve, a védelembe főleg nem. Testalkat miatt Thuram pl. Rengeteget veszítene a középpályánk, de inkább egy ilyen megoldás, mint egy jó igazi, istenes pánik igazolás.

Rikoo 2024.10.03. 22:45:31

@Joseph Toser: Na ezzel nem értek egyet. Weston rendkívül hasznosan játszik a mezőnyben, a kapu elé kellene többször odaérnie. Taktikailag tökéletes amit lehoz, mindig ott van ahol lennie kell, gyakorlatilag meccsek óta nincs félúton. Ezen a poszton Douglas Luiz az egyedüli, aki tud játszani, mert Fagioli, Thuram és Locatelli is ki lett próbálva, de senkinek nem ment jól. Douglas Luiz szerencsétlen kezezését eltekintve egyébként egyre jobban elkapja a fonalat. Voltak hibái tegnap, de egyre biztatóbb a játéka.
De érdekes a középpálya helyzete. Egyelőre úgy néz ki, hogy Koopmeiners alternatívája Yildiz, Weston és Douglas ugyanazért a posztért versenyzik, miközben a védelem előtti posztra hárman is vannak.

MdewC 2024.10.03. 23:39:31

Kérdezek egy merészet.

Thuram milyen lenne Bremer helyen CB-ben?

Sztem… egy meccsen simán megnézném.

Vélemény?

Rikoo 2024.10.03. 23:43:49

@MdewC: Szerintem felesleges ott pazarolni őt, mert azért létszámban megvagyunk. Gatti, Kalulu, Danilo, Cabal.
Inkább a probléma az, hogy így aktiválódhat Danilo szerződésében a megújulási opció.

MdewC 2024.10.03. 23:54:34

@Rikoo: jó ezt tudom, de akkor is előbb raknám be őt oda mint Danilot. :D

Viszont nem válaszoltál rendesen, pedig a te véleményed különösen érdekelne, hogy egyébként alkalmas lenne erre a feladatra?

Rikoo 2024.10.03. 23:59:21

@MdewC: Vészmegoldás lenne csak, mint Casemiro vagy Tchouaméni. Mindketten úgy ahogy megoldották a feladatukat, de 100x jobb, ha a középpályán játszanak.
Csak akkor szabad Thuramnak vagy Locatellinek a védelem közepén játszania, ha tényleg nincs más megoldás.

PGeri 2024.10.04. 12:38:09

Szerintem cb-t mar csak télen hozunk, es valszeg jobb is. Amugy Rugani nem csak kölcsönben van? Mert lehet megérné visszahozni ?‍♂️ mar ha van mód rá

rockitbaby 2024.10.04. 12:41:30

@PGeri: Van több belső védő is kölcsönben, de arra a nyakamat teszem, ha bármelyiküket is akarnánk visszarendelni, kárpótolni/kompenzálni kellene a jelenlegi csapatát.

kidelpiero 2024.10.04. 12:51:25

@rockitbaby: Vlahovic suta jatekos, mar mikor megmondtam!

Joseph Toser 2024.10.04. 13:29:10

@rockitbaby: még akkor is kellene, kellhet a kompenzáció/kárpótlás ha az adott játékos még eddig 1 percet sem játszott a kölcsöne alatt? Pl: gondolok Djalo-ra? Nem néztem utánna, hogy mennyit játszott, csak Ő biztos, hogy kölcsönben van.

rockitbaby 2024.10.04. 13:39:07

@Joseph Toser: Rugani, Djalo, Facundo Gonzalez és az eddigi NG kapitány Muharemovic is kölcsönben van. A kompenzációs díj meg szerintem nem ennek a függvénye.

Joseph Toser 2024.10.04. 14:00:25

@Rikoo: "Na ezzel nem értek egyet. Weston rendkívül hasznosan játszik a mezőnyben, a kapu elé kellene többször odaérnie. Taktikailag tökéletes amit lehoz, mindig ott van ahol lennie kell, gyakorlatilag meccsek óta nincs félúton."
--Na látod! Ezért is kértelek, hogy ha tudsz, akkor írj játékos profil elemzéseket. Te jobban, máshogy látod. De mivel mondtad, hogy nincs időd.... nem szemrehányásként szántam, csak megjegyeztem, hogy ha tudnánk, hogy ki-milyen tipusú/tudású játékos, akkor valszeg, én, nem írnék esetleg sokszor baromságot.

Szóval, azt mondod, hogy Weston kb tökéletes?

Más! Ha arrol volna szó, akkor Te is Thuram-ot vagy Locát tennéd be védelem közepébe? Miért? Értem, hogy ott nem tudnak/tudnának 100%-ot teljesíteni, de csak valahogy elboldogulnának. De mégis miért?

Írtad még, hogy a védelem előtti posztra van 3 játékos. Loca-Thuram-Fagioli.
Te kit tennél az állandó kezdőbe és kit raknál az állandó párjának? Miért?

Koop alternatívája, Yildiz. Ezt is írtad! Ha jön egy vérbeli bal szélső támadó, már ha jön, akkor Koop vagy Yildiz lenne Nálad a kezdő 10es?

rockitbaby 2024.10.04. 18:25:45

Spalletti keretet hirdetett, DiGre kerettag, akár csak Fagioli és Cambiaso.

rockitbaby 2024.10.04. 19:37:02

Romano szerint Pogba visszatérhet a csapathoz 2025-ben. A dopping vétségben úgy tűnik 18 hónapra csökkentették az eltiltását, 2025 januárjában visszatérhet a csapathoz és együtt edzhet velük, márciusban pedig pályára is léphet.

Joseph Toser 2024.10.04. 21:56:19

@rockitbaby: én nem igazán örülök, hogy elviszik a válogatottak a játékosokat. Ha VB vagy EB selejtezőre mennek, akkor azt mondom, hogy OK! De, ha a Nemzetek liga mérkőzésekre mennek el, azt már "nehezen" viselem. Így is szoros a menetrend.....

Pogba meg ha tényleg így lesz/van, akkor nagy mázlija lesz/van.

Mennyi van még a szerződéséből?
Mikortól állhat, teljes valójában, Motta rendelkezésére?
Az az idő elég lesz-e, hogy érdemben hasznára legyen a csapatnak?

rockitbaby 2024.10.05. 07:13:16

@Joseph Toser: Az olasz válogatott játékosaink közül egyik sem alap kezdő. Spalletti nem rájuk építi a csapatát. A legtöbb esélye Cambiasonak lehet, de még ott is inkább Bellanova a kezdő és Di Lorenzo meg fene se tudja hol szerepelhet.

Pogba esetében nem is a mikor a kérdéses igazából. 2025 januárban edzésbe állhat, és márciusban hivatalosan is pályára léphet. Ha és amennyiben ugye ez a csökkentés megtörténik, mert egyelőre ez sem hivatalos. A nagy kérdés, hogy a valós szerződése szerint 8+2 milliót kereső 32 éves játékos mennyire illik a most nyáron elindított projektbe. Ha tippelnem kellene, sehogy. És egyes hírek szerint a fellebbezés eredményétől függetlenül a vezetőség terveiben továbbra sem szerepel, így a szerződésének felbontása továbbra is terítéken lehet.

Sportszakmai szempontból sem gondolnám, hogy a fizikailag kb roncs Pogba vissza tudna térni olyan szintre, hogy Motta elgondolkozzon azon, hogy visszaintegrálja őt. Főleg, hogy megvannak az emberei. Thuram és Loca a védekezésbe, Fagioli és Douglas Luiz Mckennie-vel kiegészülve inkább a támadáshoz, továbbá ott van még Koopmeiners és Yildiz is. Ha csak Pogba nem megy bele valami egészen drasztikus fizetéscsökkentésbe, én ebben a csapatban nem igazán látom a helyét.

rockitbaby 2024.10.05. 08:51:57

@Joseph Toser: Schira szerint is a szerződés felbontása lesz az egyetlen opció a büntetés mérséklése ellenére is.

rockitbaby 2024.10.05. 10:51:16

@Rikoo: A Gazzetta szerint Motta fejében az állt össze, hogy Locatellit visszahúzza a védelembe, a helyére a középpályára pedig a Leipzig ellen parádés Fagioli kerül, mint regista. Ebből akár egy win-win szituáció is kialakulhat amúgy.

Joseph Toser 2024.10.05. 12:44:45

@rockitbaby: a válogatottal kapcsolatban értem amit írsz.

Pogba. Ha igyis-úgyis elkaszálják, mindegy az időintervallum, akkor mire vár a Klub?
Minek fizet egy olyan játékost, akit eladni nem fog tudni. Nagy kérdés, ahogy fejtegetted, hogy Motta, egyáltalán, akarná-e a fizucsökkentést? Bele illik-e Motta elképzeléseibe?
Vajon, mennyire van rottyon, fizikailag?
Ezek olyan kérdések, amiket csak bent látnak. Mi meg jókat elmélkedünk rajta. Azért jó volna, ha a Klub vagy Pogba tenne ki olyan posztokat, ahol Pogba dolgozik mint állat. Mert, akkor arról lehetne elmélkedni, hogy Pogba be akar kerülni Motta elképzeléseibe.

Azt viszont nem igazán gondolom, hogy a fizucsökkentésbe bele menne Pogba, HA kell a MottaBall-ba. Csunya ez, de szerintem nincs annyira rászorulva, hogy kitartson egy olyan fizetés mellett, amit még az elején aláírtak. Hisz nem dolgozott meg érte. Csak a Klub orvosait dolgoztatta, kb feleslegessen. De tudom, hogy leírták, aláírták a Klub kötelességet vállalt. Mondjuk ilyenkor jó volna tudni, minden, betűjét a Pogba szerződésnek.

Ha, Loca megy be, végső/vész megoldásnak a védelem közepébe, akkor D. Luiz készen áll(hat)?! Nagyon kellene, annak ellenére, hogy Weston, @Rikoo szerint, igen jól muzsikál. Tudom.... Gazetta! Kezeljük egyenlőre csak pletyka szinten?!

rockitbaby 2024.10.05. 13:15:08

@Joseph Toser: Az ügy addig nem zárul le hivatalosan, amíg Pogba csúnyán kifejezve, életben tartja. Ugye fellebbezett az eltiltás ellen, így amíg annak nem jön meg a hivatalos eredménye, ez lényegében egy függőjátszma. A klub arra vár, hogy jogi értelemben hivatalosan is véget érjen az ügy és akkor a jogi képviselők elkezdhetnek dolgozni a szerződés felbontásán - nagyon rosszul nézne ki a klub szempontjából, ha az első adandó alkalommal szerződéstbont a játékossal, majd a végén felmentik. Ezt egyre több forrás hozza le. Mármint azt, hogy Pogba nem része a projektnek, mindegy mi történik.

Ha a nyáron olyan játékosok, mint Szczesny, Alex Sandro, Rabiot nem maradhattak a bérük miatt lényegében, vagy most Danilo azért nem játsizk, hogy az automatikus hosszabbítás életbe ne lépjen, az marha rosszul venné ki magát, ha Pogbát reaktiválnák. Olyan játékos nem került vissza a projektbe, aki ténylegesen kikerült. Mckennie nem került ki, csak a hosszabbítással voltak gondok. Chiesa kikerült, és láttuk, hogy mindegy hogyan, a lényeg az volt, hogy menjen.

Én örültem Pogba visszatérésének, mert láttam benne fantáziát. Na nem ezzel a bérrel és 4 éves szerződéssel, de magában az ötletben volt logika. Viszont abban sem vagyok teljes mértékben biztos, hogy a mostani öltözőre jó hatással lenne. Én azt látom, hogy a nyáron nagyon kényesen ügyeltek arra, hogy lehetőleg minden problémás egyén távozzon.

A Gazzetta nem tért ki rá, hogy ez Motta részéről vészmegoldás lenne-e, de mivel azzal a sérüléssel, amivel Bremer kiesett, átlagban a Juve játékosok majd egy évvel később térnek vissza, én úgy gondolom, hogy ez a sérülés olyan előre nem kalkulált kiadást jelentene a klubnak, amit lehet nem akarnak kifizetni, mert másik csapatrészbe szánják. Így lehet, hogy Locatelli visszább húzása nem vészmegoldás lesz, hanem kb az A terv. Szerintem amúgy annyira nem lenne rossz a Kalulu - Gatti - Locatelli - Cambiaso védelem, előttük Thuram - Fagioli párossal. Itt már viszont könnyen a személyes ellentét beszél belőlem, de inkább nézem Locatellit a védelemben, mint Danilót.

Ne becsüld le a Gazzettát, mert a nyáron igen sok dologban jól értesültek voltak annak ellenére, hogy milánói lap. Nem biztos, hogy ez a teória már igazolást nyer vasárnap a Cagliari ellen, mert a BL meccs miatt a sérülések nélkül is rotált volna Motta - de így ugye pl Conceicao kezdése nem opcionális.

rockitbaby 2024.10.05. 16:16:25

Ha Monterót nem rúgják ki, visszafordíthatatlan károkat fog okozni a Next Gennél...

Joseph Toser 2024.10.05. 16:20:05

@rockitbaby: nem becsülöm le a Gazzettát, csak hát nem "mindig" ír a leghitelesebben. De, ha azt mondjátok, hogy "egyre" megbizhatóbb, akkor......

Én, addig nem mondanék vélemény Loca belső védő mivoltáról, mig nem láttam ott játszani. Többször is. Danilo már nem való belső védőnek, szerintem. Szélsőnek is max csere. Szerintem Danilo elindult a lefele vezető úton.

Pogba jó lehetett volna, ha nem bassza el a térd sérülésével és annak kezelésével/nem kezelésével. Allegri Juventusa is más lett volna ha Pogba-Fagioli elérhető. És szerintem pont elég is lett volna/van a Pogba szerződés csak ügye kurva magas bérrel lett leigazolva. Amúgy én is "örültem", hogy Pogba visszatér és ha minden jól ment volna, akkor akár a Juventus-ból vonult volna vissza. De hát sok a "ha/volna".

Nálam azzal, hogy az alternatív kezelést vállasztotta, ott elveszett minden bizalom és hit, hogy Pogba valaha is újra Juve mezben fog varázsolni.

rockitbaby 2024.10.05. 16:26:51

@Joseph Toser: Igazából Motta egy friss nyilatkozatban elismerte, hogy Locatelli hátra, valamint Savona beljebbhúzása is egy lehetőség, azonban edzésen tesztelni kell és meg kell nézni, működőképes-e. Szóval egyre inkább úgy tűnik, ez konkrét lehetőséggé válhat.

rockitbaby 2024.10.06. 12:05:55

Juventus: Di Gregorio; Savona, Kalulu, Gatti, Cambiaso; Locatelli, Thuram; Conceiçao, Koopmeiners, Mbangula; Vlahovic

Én nem tudom, milyen állapotban lehet Douglas Luiz, mind fizikailag, mind fejben, de azért ez most már több, mint elgondolkodtató, hogy a Cagliari ellen sincs a kezdőben.

Kmarcika 2024.10.06. 13:04:07

Koop remélem megszerzi végre azt a gólt. Nekem nagyon tetszik a játéka. Az összhang is egyre jobb Vlahoviccal.

rockitbaby 2024.10.06. 13:23:29

@Kmarcika: Az egész csapat jól játszik, bár valóban jó lenne egy gól Koopmeinersnek, de én óvatosságból lehet lecserélném. Van pár játékosunk, akiket nem tudunk pótolni, kár lenne kockáztatni.

Kmarcika 2024.10.06. 13:37:56

@rockitbaby: Koop lejött. Remélem, csak pihentetés és nem valami sérülés.

rockitbaby 2024.10.06. 13:44:51

@Kmarcika: Ha belegondolsz, az érkezése óta kb minden meccsen pályára lépett, legtöbbször keződként. Kell a pihenés. Akkor is, ha most megint válogatott szünet jön.

Rikoo 2024.10.06. 14:12:04

Atyaúristen, ezt nehezebb volt kihagyni.

rockitbaby 2024.10.06. 14:18:54

@Rikoo: 3-as xg-re lőttünk 1 gólt, miközben már most több, mint 650 passznál járunk. Gólokkal kellene vezetnünk, de Vlahovic és Koopmeiners a tutit is kihagyták...

Kmarcika 2024.10.06. 14:24:02

Douglas Luizzal mi a fasz van? Hihetetlen.

Amúgy meg be kellett volna lőni a helyzeteket...

rockitbaby 2024.10.06. 14:35:44

@Kmarcika: Kár lenne ezt szépíteni, mert a helyzeteinket valóban be kellene lőni és akkor nincs miről beszélni, de nehéz elkövetkeztetni attól, hogy a Douglas Luizról egy héten belül két büntetőt kaptunk. Eddig se volt zökkenőmentes a beilleszkedése, de így...

Joseph Toser 2024.10.06. 20:54:39

@rockitbaby: nem láttam a mérkőzést, de D. Luiz úgy kezd a Juventusban, mint anno de Ligt. Ő is folyamat kezével igyekezett menteni.

rockitbaby 2024.10.06. 21:14:00

@Joseph Toser: Az a baj, hogy de Ligt kezezései egy szabály miatt értek büntetőt, egy olyan szabály, ami még a mai napig nem tökéletes. Douglas Luiz ma nem ilyet hozott össze. Egyelőre ez a nyári Douglas Luiz deal minden érintett fél számára pocséknak tűnik. Lehet bölcsebb lett volna ezt a pénzt Calafiorira, vagy egy másik csatárra költeni.

Rikoo 2024.10.06. 22:09:55

@rockitbaby: Hát itt télen lesz beavatkozás több helyen is az biztos. Balszélsőnk továbbra sincsen. Motta szavaiból kiindulva Mbangula csak a szezon kezdetén jelent "segítséget".
Bremer miatt védőt is igazolni kell sajnos, Milik meg gyakorlatilag itt sincs.

Joseph Toser 2024.10.07. 03:50:15

@rockitbaby: Hááát! eddig igen, elég pocsék mindkét fél számára.. Nem erősítés, egyenlőre, D. Luiz a Juventusnak. Csak bizakodni lehet, hogy egyszer csak elindul/beindul D. Luiz és beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Hogy lehetett volna elhozni Calafiorit a D. Luiz "pénzből"? Mert szerintem vagyis én nem emlékszem, hogy játékos csere terítéken lett volna Calafiori kapcsán?! DE cáfolj meg. Mert ügye Ti írtátok a cikkeket és túrtátok a külföldi hír oldalakat!

Én úgy emlékszem, hogy Calafiori-ért csak pénzt volt hajlandó elfogadni a Bolgona. D. Luiz-ért meg ügye ment a játékos csere+pénz mahináció. Így szerintem nem is volt meg a pénz Calafiori-ra. Sokat kellett volna rá várni. Lehet, hogy Calafiori csak úgy érkezhetett volna, mint érkezett Koopmeiners. Az utolsó-utáni pillanatban. De ,lehet, hogy akkor már az Arsenal bőven a képben volt. Így, mondjuk úgy, hogy elengedte a Juve Calafiori-t. A belső kp-ra meg mindenképp akartak egy minőségibb játékost, mint mondjuk Miretti. Így lett D. Luiz előbb vagy inkább Calafiori helyett. Szerintem.

rockitbaby 2024.10.07. 07:05:02

@Joseph Toser: Luizra 50 milliót, plusz a két ifit adtuk ki a Villának. Még ha papíron ez két külön ügylet is volt, hogy a Villa ne kerüljön bajba. Azt az 50 milliót lehetett volna a Bolognának is utalni, mert az Arsenal is kb ennyit fizetett.

rockitbaby 2024.10.07. 07:13:34

@Rikoo: Mbangula szerintem annyira tegnap sem volt rossz, hogy csak átmeneti megoldás legyen, a nagyobb gond szerintem nem vele van, hanem azzal, hogy Yildiz nem szélső.

Aztán kár lenne a szélek gondjait lekorlátozni a bal oldalra, mert a jobbon sem rózsás a helyzet. Nico lejátszik 2-3 meccset és kihagy 2-3 hetet. Conceicao már a második piros lapját szedte össze, pedig játékpercekben ő is gyengén áll. Weah egy félidőt játszott, azóta se nagyon. Aztán a válogatott szünet után lehet Mottának vakarni a buksiját, hogy mégis ki a fene szerepeljen jobb szélen, mert Bremer kiesésével a védelem is lyukas.

Milik ha így folytatja, télen sem fog kelleni senkinek, mert idős és sérült. A legjobb forgatókönyv. Grátisznak Pogba szerződésének felbontásához is ki kell fizetni valamennyi pénzt - még ha rajta egyelőre kvázi spórolt a klub a minimál bérrel.

Igen, kellene igazolni, de egyrészt mi nem igazán vagyunk virtuózok a téli mercatók során, másrészt a nyári kiköltekezés után erősen kérdéses mennyink lesz költeni, ugyanis nem egy helyen van probléma. És ugye a Douglas Luiz gondot még csak nem is érintettük.

rockitbaby 2024.10.07. 10:51:04

@Joseph Toser: Hivatalosan a Juve megvásárolta Douglas Luizt 51,5 millió euróért, majd kicsivel később eladta Barrenecheát 8 millióért, valamint Iling-Juniort 14 millióért. Még ha ugye mindenki tudja, hogy a két fiatal + készpénz = a brazil képlet valósult meg. Szóval igen komoly pénzösszeg került kiutalásra, ami mehetett volna máshova is. A két fiatalért pedig talán lett volna érdeklődés más klubok részéről is, bár utólag könnyű ezt megítélni, azonban Iling-Junior még akár maradhatott is volna, mint bal szélső.

@Rikoo: Pogba ügye ha okosan csinálják, akkor bárminemű további eurócent kifizetése nélkül megoldódhat. Ugye a büntetését nem eltörlik a hírek szerint, hanem csökkentik az eltiltását, tehát az alapvető ítélet, miszerint megbukott a doppingteszten, még ennek ellenére áll. Így ellenben a klub szerződésszegésre hivatkozva fel tudja bontani a szerződését, és még csak kompenzációs díjat sem kell fizetnie. A hírek szerint tán Pogba is hajlik erre, mert úgy érzi egy új kezdetre lenne szüksége ahhoz, hogy kicsit kiegyenesítse a karrierjét.

Kmarcika 2024.10.07. 13:22:17

@rockitbaby: azért ez abban a pillanatban egy elég jó dealnek tűnt Douglas Luizért.
Nem tudhattuk előre, hogy ennyire szr lesz sajnos.

De ez az összes átigazolásra érvényes.
Vannak érdekes cikkek, hogy mennyi mindennek kell klappolnia ahoz, hogy egy igazolás működjön.

Én még bízom benne, hogy összekapja magát. Legalább annyira, hogy 0-ra ki tudjunk jönni egy esetleges eladással.

rockitbaby 2024.10.07. 14:17:44

@Kmarcika: Tudom, az igazolások max fele ha beválik és egyébként egyelőre mi a nyáriakkal alapjáraton egész jól állunk, de én már nyáron is fenntartásokkal kezeltem Douglas Luizt. Ez sztereotípnak hangozhat, de a brazilok pár üdítő kivételtől eltekintve nem a leginkább Serie A kompatibilisek. Ez inkább a franciák és az argentínok játszótere, ők hamarabb válnak be. Főleg nálunk. Az olasz sajtó már most flopnak tartja Douglas Luizt.

És a legnagyobb gond nem is azzal van, hogy hibázik. Ez Mottánál nem főbenjáró bűn, mert hibázni csak az tud, aki csinál is valamit - hogy klasszikust idézzek. Azonban a brazilon amikor pályára lép, én leginkább azt látom, hogy ő nem igazán akar itt lenni. Azt a fajta tüzet, ami a többiekben ezer fokon ég, nála kanyarban nem látni. Én nem tudom, azzal van-e baja, hogy igazából ő nem is akart idejönni, de csak mi léptünk érdemben, vagy hogy nem erre számított, bár mindegy is. Eddig egyáltalán nem meglepő az, hogy elvétve játszik.

rockitbaby 2024.10.07. 14:22:09

Közben megjött a hivatalos ítélet Pogba fellebbezése ügyében: 18 hónapra csökkentették az eltiltást és nem kell pénzbírságot fizetnie. A közleményben elismerték, hogy Pogba a büntetés 12 hónaposra mérséklését kérte, elismerve, hogy ő is hibát vétett az ügyben. Nem hivatkozott vétlenségre vagy gondatlanságra. De a CAS megjegyezte, hogy hivatásos labdarúgóként Pogbának sokkal nagyobb körültekintéssel kellett volna eljárnia.

Indulhat a tárgyalás a szerződésének felbontása érdekében.

Kmarcika 2024.10.07. 17:12:39

@rockitbaby: nagyon furcsa a testbeszéde ezt én is láttam.
Pl Conceicao felszántja a pályát elől és hátul is.(néha túlságosan is)
Hatalmas a kontraszt.

De Savona is, aki most került fel, sokkal kiegyensúlyozottabb és magabiztosabb a hibái ellenére is.

rockitbaby 2024.10.07. 17:37:29

@Kmarcika: Bár olaszul ennyi idő alatt bőven lehet, hogy nem tanult még meg, nyelvi problémái aligha akadhatnak Bremer és Danilo mellett. Én nem tudom, mi a problémája, de egyelőre azt nem lehet vitatni, hogy miért hagyja ki rendre Motta. Könnyen lehet amúgy, hogy a háttérben hasonlóan kényszerű transzfer volt ez, mint annó az Arthur - Pjanic csere, melyet leginkább a két klub akart pénzügyi okok miatt és ennek lezárása érdekében hajlandóak voltak kierőszakolni is a dolgot. A végén még kiderül, hogy Douglas Luiz amúgy nem is annyira Motta-ball kompatibilis, mint amennyire nyár elején gondoltuk.

Ha én tudnám magamról, hogy annál, amit mutatok, sokkal, de sokkal többre lennék képes, engem rohadtul idegesítene, hogy Locatelli, Fagioli vagy Mckennie előttem van a sorban. Mikor tudom, hogy képességek terén jobb vagyok náluk. Még ha amúgy játékstílusra különbözőek is lennénk. Engem űzne az a bizonyítási vágy, hogy ezt megmutassam a pályán is.

A vasárnapi meccset kár lenne az ő nyakába varrni, szűklátókörűségre utalna és csak arra lenne jó, hogy a valós problémát elfedjük vele. De ettől függetlenül Mottánál nagyon sokat számít az, hogy valaki küzd és hogyan áll a dolgokhoz. Az emlékeimbe égett a Lipcse elleni fordításnál, ahogy rohant ki az edzőhöz a kicsi, és Motta is kb önkívületi állapotban volt.

Rikoo 2024.10.07. 20:30:52

@rockitbaby: Az utolsó mondatra reagálva: x.com/usmntonly/status/1842014852795277578

Weston ünneplése mindent elárul, arról hogy mekkora melót beletesz a meccsekbe.

Rikoo 2024.10.07. 20:39:21

@rockitbaby: Mbangulának semmi köze ehhez a szinthez...
Egyelőre Yildiz sem tesz semmi különöset hozzá. 9 meccsen 1 gól és 2 gólpassz.
Minden teher Vlahovic nyakán van, neki kellene az egész csapatot húzni támadásban, mert mindenki más képtelen felnőni a feladathoz. Aztán pedig az ostor is rajta csattan, ha hibázik.

"Conceicao már a második piros lapját szedte össze"
Mikor szerezte az elsőt?
Gondolom Cambiaso játszik majd megint ott, ha nem lesz Weah. Legalább Cabal is újra szerephez juthat.

Teljesen mindegy, hogy Milikkel mi lesz, valakit igazolni kell télen. Nem szólhat az egész szezon arról, hogy Vlahovicnak éppen milyen napja van. Mert konkrétan 1,5 hónapja ezen múlik az összes meccs.

Biztosan van még keret, Todibot is kötelező opciózni akartuk és 2x annyi lett volna, mint Kalulu. Ráadásul még csatárt és Sanchot is akart igazolni Giuntoli.

rockitbaby 2024.10.07. 22:55:48

@Rikoo: Én nem is Mckennie hozzáállását firtatom és bírálom, hanem Douglas Luizét.

A BL-ben nem őt állították ki a Lipcse ellen? Conceicaót.

Nem is azt mondtam, hogy nem kell csatárt venni, hanem azt, hogy megannyi probléma akad még, és mindre nem biztos, hogy lesz keret.

Nyilván Cambiaso lesz a szélen, de neki se ártana amúgy egy kis pihentetés. Ő is sokat játszik. A Lazio ellen nagyon nem jött jól, hogy Nico sérült Conceicao meg eltiltott, mert kb nincs variációs lehetőség. És még amúgy a szezon nagyon elején vagyunk, de hullunk elfelé, ki kisebb, ki hosszabb időre. Ez így nem lesz jó.

Nyilván van teher Vlahovicon, ezt nem kétlem, de ettől még 6 méterről illik legalább kaput találni. Pont az ilyen miatt van megtalálva. De a körülményeket is figyelembe véve ha így folytatja, nyáron nem mögé fognak csatárt keresni.

rockitbaby 2024.10.08. 16:20:41

@Rikoo: Egyes belsős információk szerint Felix Afena Gyan januártól a felnőtt csapat tagja lehet, mert eddig annyira meggyőző a teljesítménye.

Joseph Toser 2024.10.08. 17:01:44

@rockitbaby: OH! Azt gondoltam, hogy pénz+ 2 játékos=D. Luiz. Egyidőben intézve.
De ha "ennyi" pénzt fizetett a Klub a Villának, akkor azt a pénzt simán lehetett volna Calafiori-ba forgatni. Így a 2 játékos meg mehetett volna máshova, vagy valamelyik akár maradhatott volna, is. Ahogy írtad.

Akkor maradhatott volna Miretti, vagy Yildiz nem bal szélre van kikényszerítve. De már mindegy, IS!
Reménykedjünk, hogy D. Luiz beilleszkedik és magáénak fogja érezni a dolgokat.

Pogba meg akkor mehet Isten Hírével! Én, lehet, hogy tennék 1 próbát a bérét kb 3 millára lecsökkenteni és így cserének egy darabig játszatni. Minden attól függne, hogy mennyire van "jó" állapotban és mennyire fekszik neki a Motta által elképzelt foci?!
Ha kb minden klappol és a drasztikus fizucsökkentésbe is belemegy, akkor még lehet(ne) esély, hogy némi apróért el is lehet(ne) adni?!

@Rikoo: "Minden teher Vlahovic nyakán van, neki kellene az egész csapatot húzni támadásban, mert mindenki más képtelen felnőni a feladathoz. Aztán pedig az ostor is rajta csattan, ha hibázik."
--- lehet, hogy minden teher Vlaho-t nyomja, támadásban, DE eddig nagyon Ő sem nőtt fel a feladathoz, hogy húzza a csapatot.
Nem akkor lesz húzó ember, ha minden 3. mérkőzésen lő 2-3 gólt és mutogat, hanem akkor, mikor MINDEN mérkőzésen betalál. Ekkor lenne joga mutogatni!

És igaza, lehet, @rockitbaby - nek, hogy ha így folytatja Vlaho, akkor elé fognak csatárt igazolni.

Se, Conceiçao, se Nico Gonzalez, se Koop, se Bremer. Weah, talán, bevethető?!
Ez így izgalmas lesz. Bal szélre senki. Jobb szélre sincs senki. Vagy ha Yildiz-zel a bal szélen számolunk, akkor meg a 10es üres!
Érdekes lesz.

Felix Afena Gyan! Ő annak a bizonyos Gyan-nak a fia? Milyen tipusú csatár? Jó? Erős? Bízom benne, hogy nem az a tipikus target man csatár?! Hanem jó kis mozgós, agilis, gyors, összjátékban erős támadó?

rockitbaby 2024.10.08. 17:34:34

@Joseph Toser: Hát, Pogba az itt töltött ideje alatt összesen nem játszott két mérkőzésnyi időt. Ebben nem csak az eltiltás játszott közre, hanem a sérülések is. Talán a leginkább látványos az volt, amikor nem akart azonnali műtétet a VB miatt. Ha ott nyáron megműtik, akkor ez a történet is lehet más fordulatot vehetett volna.

De elkanyarodtam. 160 percet játszott kb, és azt sem egyben. Erősen kétlem, hogy olyan állapotban lenne, hogy érdemes lenne fontolóra venni a megtartását. Azt, meg végképp nem látom, hogy belemenne drasztikus fizetéscsökkentésbe. Arra nem volt hajlandó, hogy első évében lemondjon a szerződésében szereplő bónuszokról, úgy, hogy a pályán semmit nem segített a csapatnak.

Én nem látom azt, hogy lenne számára visszaút.

Egyelőre nem feltétlen temetném Douglas Luizt, mert még össze is szedheti magát, de most úgy tűnik, hogy okosabban is elkölthettük volna azt a pénzt. Ettől függetlenül azért a nyári igazolásainkkal eddig jól állunk, kb rajta kívül mindenki beválni látszik.

Rikoo 2024.10.08. 21:40:44

@rockitbaby: Legyen. Nem oszt, nem szoroz. Úgyis igazolni kell, ha eredményeket is akar látni a vezetőség. Gondolom a 25-ben lejáró szerződésűek közül megint próbál igazolni Giuntoli, mint az előző télen.

rockitbaby 2024.10.08. 22:33:15

@Rikoo: Szerintem amúgy pont amiatt, amit írsz, kár várni télig. Már ha és amennyiben igazolunk csatárt - kellene. Senkinek se kívánom a sérülést, de Bremer után muszáj eljátszani a gondolattal, hogy mégis mi a fene lesz adott játékos kiesésével és az a büdös nagy helyzet, hogy bármennyire is fos formában van a szerb, ha ő kiesik, azzal kb a szezonnak is vége, mert nem fogjuk tudni elérni a kitűzött célokat. Megkockáztatom, hogy a minimálisat sem.

Rikoo 2024.10.08. 23:04:03

@rockitbaby: Ez így igaz. Nem Yildiz vagy valaki más lőtte azt a 7 gólt, hanem Vlahovic. Nem lenne semmi gond, ha rajta kívül lennének még jó formában lévő húzóemberek, akik szórják a gólokat és gólpasszokat, de eddig az égvilágon senki nem ilyen.

Egyébként Di Gregorio-t állították ki, "kezezés" miatt..

@Joseph Toser: A hazai meccseken vannak problémái. Lehet, hogy a közönség miatt érez nagy nyomást vagy igazából fogalmam sincs. Idegenben 4 meccsen 6 gólt lőtt és felszabadultan játszott.

rockitbaby 2024.10.08. 23:54:48

@Rikoo: Nem pont erre akartam kilyukadni, mert azért az ő statja is csalóka. Az nem fér bele, tőle sem, hogy minden második-harmadik meccsen lőjön gólt, gólokat.

Itt az a baj, hogy konkrétan semmilyen cseréje nincs, és ez nem csak meccsek közben okoz gondot, mert nem lehet érdemben belecserélni, hanem az is probléma, ha ő kiesik valamiért. Sőt, akkor lennénk csak úgy igazán bajban.

Viszont télen, ha csatárt akarunk igazolni, azt most már végképp ligán belül szabad megtenni. Arra a szezon felénél már nem lesz időnk, hogy kivárjuk, míg másik bajnokságból érkező játékos megszokja az olasz közeget.

rockitbaby 2024.10.09. 00:01:44

@Rikoo: Ettől persze az még igaz marad, amit írtál, hogy a többieknek sem ártana elkezdeni gyűjteni a kanadai pontokat és ez különösen igaz Koopmeinersre. Ő tőle az Atalantás szezonjai után és a vételára miatt ennél sokkal, de sokkal többet várnak el. És teljesen jogosan. Az, hogy egy 20 éves fiatal még nem tud kiegyensúlyozottan teljesíteni, vagy a hátára venni a csapatot, még rendben van. De a hollandra ez már nem igaz. Tőle nem lesz elég, ha mezőnyben hasznos, mert erre képes a sajárnevelésű Fagioli is.

A szezonunk eredményesség tekintetében attól függ, hogy Vlahovic mennyire tud fejlődni abban, hogy mennyi helyzet kell neki egy gólhoz, valamint attól, hogy Koopmeiners mikor kezd el megközelítőleg olyan eredményesen játszani, mint Bergamóban.

rockitbaby 2024.10.10. 05:53:43

Koopmeimers akár hetekre is kieshet a sérülése miatt, így Yildiz szerepelhet a helyén.

Mindeközben Skriniar neve is felmerült januárra, mint lehetséges Bremer pótlás, lévén elégedetlen a párizsi játéklehetőséggel.

Továbbá tán egyes hírek szerint Motta a képességei ellenére kifejezetten elégedetlen Douglas Luiz hozzáállásával, mentalitásával, és az is benne lehet a pakliban, hogy ideje korán megválhatunk tőle. Minimalizálva a veszteséget. Bár ez erős pletyka.

Joseph Toser 2024.10.10. 17:27:11

@rockitbaby: Most akkor Yildiz, megmutathatja, hogy mennyire jó, ha a "saját" posztján játszik?!

Skriniar egy egész jó gondolat. De, talán, az szólhat ellene, hogy nem biztos, hogy a 4 védős rendszerben is annyira jó lesz, mint az 3 védős rendszerben?!

rockitbaby 2024.10.10. 18:31:09

@Joseph Toser: Ő Conténál eleinte szenvedett a 3 védős rendszerben, mert a Sampdoriánál és előtte az Internél sem abban játszott. Vele kapcsolatban nekem inkább azzal van gondom, hogy mennyire alkalmas ő Motta játékához. No meg természetesen a bére, ami igen csak magas.

De vannak olyan hírek is, hogy lehet nem is fog védő érkezni, Motta bizonyítani akar és meg akarja oldani a helyzetet Danilóval, Caballal és Savonával. A kezdő természetesen a Gatti - Kalulu páros lenne, de ez szerintem a két játékos formájából adódóan nem is kérdés.

Joseph Toser 2024.10.11. 03:02:18

@rockitbaby: hát ha tényleg, régen, a 4 védős rendszerben kezdte, akkor nem biztos, hogy gond lenne a beilleszkedése. Nyelv=pipa! 4 védős rendszer=pipa! Motta féle játék=kérdéses!

Nem ismerem a játék stílusát. Nem tudom,hogy mennyire rossz vagy épp jó lábbal és, hogy mennyire fizikális. Gondolok itt az 1vs1 elleni párharcokra és a szoros emberfogásra.

A fizu: megnéztem a www.capology.com oldalon, hogy mennyi a heti fizuja. Ha jól olvastam és megbízható az oldal, akkor 384 ezer euro/hét. Ez brutál sok. Ezt nem fogja a Juve kifizetni.
Csak viszonyítási alapként: a Juventus-ban a legjobban fizetett Vlaho, aki 427 ezer euro/hét. A következő Bremer 178 ezer euro/hét.
Az öreg Pinsoglio 10 ezer euro/hét.
Szerintem így Ő nem igazán fog tényleg szóba kerülni.

Hát, Motta, ha tényleg bizonyítani akar, akkor igykezenek olyan edzéseket,, erősítéseket csinálni, tartani, hogy ne sérüljenek meg a játékosok. Főleg az izomsérülések kerüljék el a játékosokat.

Én, Danilo-t már nem igazán engedném a keret közelébe. Inkább Cabal, Savona és ha nagyon házon belül kell a megoldás, akkor az NG-ből valamelyik, ígéretes fiatalt hoznám fel. Persze ha minden kötél szakad, akkor igazolni valakit. Nyilván nem "pánik" igazolást. Feltételezem van a megfigyelőknek bőséges névsoruk, hogy lehessen válogatni?!

rockitbaby 2024.10.11. 12:25:02

@Joseph Toser: Szerintem egyébként papíron jó megoldás lehetne Skriniar, azonban ahhoz, hogy ő érkezhessen, a PSG-nek nem pusztán abba kellene belemennie, hogy száraz, egyszerű kölcsönbe érkezzen, fél évre, de még a bérét is nekik kellene állniuk. Erre nem sok esélyt látok, mert ha nem kell nekik a játékos, akkor nem ilyen félmegoldás érdekli őket.

Én azt gondolom, hogy az a megoldás lenne gazdaságilag a legjobb, amit még Rikoo írt valamikor, hogy amúgy Djalo módjára a 20025 nyarán lejáró szerződésű védők közül szemezgetni korábban, nyomott áron.

Joseph Toser 2024.10.12. 13:45:10

@rockitbaby: ahogy Te is írtad én is úgy gondolom, hogy a PSG nem fog belemenni abba, hogy Ők fizessék Skriniar bérét, teljes egészben. A száraz kölcsön, meg hááát, azt még talán. Mert ha, mondjuk egyből beválik, akkor lehet, hogy a PSG-nél ujra tudják majd használni. A, Juvét meg kihúzta a csávából. Kb mindenki jól járt/járhat!

Igen! Ezért is írtam, hogy gondolom a Juve játékos megfigyelőinek, tuti, hogy van egy olyan füzete, ami tele van potenciális célpontokkal. Lehet, hogy Skriniar is szerepel ezen a listán?!

Van valami izgalmas hír?

Rikoo 2024.10.12. 17:13:22

Jorrel Hato és Olivier Boscagli nevére érdemes lesz figyelni a következő hetekben.

rockitbaby 2024.10.12. 19:36:07

@Rikoo: Én nem hiszek abban, hogy a nyári tervezetet előre kell, kellene hozni. Szezon közben szerintem olyan játékosokkal kellene próbálkozni, akik ligán belül érkeznek, hogy azonnal erősítést jelenthessenek. Douglas Luiznak is milyen nehezen megy a beszokás. Persze ez nem azt jelenti, hogy másnak is így lenne, de télen, mikor azonnal kell a segítség, nem hetekkel később, szerintem inkább bajnokságon belül kellene halászni.

Albanese szerint Giuntoli listáján két csatár szerepel januárra, Lorenzo Lucca az Udineséből és Daniele Maldini a Monzából. Fura lenne Juve mezben látni egy Maldinit :D

Joseph Toser 2024.10.14. 01:41:15

@rockitbaby: Szerintem is olyan játékost kell igazolni, télen, aki ismeri az Olasz ligát és ezáltal könnyebben be tud illeszkedni. Gondolok én a szerintem legnagyobb problémára: nyelvi akadály.

Nem tudom, hogy Lorenzo Lucca vagy épp Daniele Maldini, mekkora erősítést jelentene, kb azonnal? Gondolom nem Vlaho elé, hanem mögé gondolkodnak?!

@Rikoo: e két játékos között van 6 év korkülönbség, Boscagli javára. Boscagli 26 éves, Hato 18 éves. Nincs kicsit "megkésve" Boscagli a "berobbanással" ? Nem mintha ismerném a 2 két játékost. Nem néztem videókat róluk. Csak kicsit fura a mostani trendhez képest, hogy egy 26 éves játékos, esetleg most robban be a köztudatba.

rockitbaby 2024.10.14. 08:37:56

@Joseph Toser: Kezdjük ott, hogy alapvetően nem gondolnám, hogy télen újfent akkora befektetést csinálnánk, hogy Vlahovic elé érkezzen valaki. Főleg, mert a nem EU-s helyeket már kilőttük erre a szezonra. Így januárban szerintem mindenképp a szerb mögé keresünk valakit. Az már más kérdés, hogy Giuntoli miből gondolta, hogy még az EB-n lesérülő és azóta sem tudni mikor visszatérő Milik elég lesz Vlahovic mögé. Ilyen értelemben hatalmas öngől volt Kean elengedése.

Másrészről Lucca és Maldini nem azonos poszton szerepelnek. Lucca az a klasszikus csatár, kilences, ő lehetne egy az egyben a szerb alternatívája. Azonban Maldini a Monzában általában Pessina mellett a dupla 10-es poszton szerepel és ő inkább támadó középpályás, mint hagyományos értelemben vett csatár. De ha meg azt nézzük, hogy a Bolognában mit játszott Zirkzee, akkor ahhoz meg talán pont Maldini lenne a legközelebb. Most a minőséggel ne foglalkozzunk, csak simán a posztokat/szerepköröket nézzük.

A védelem kérdése azonban már egészen más. Szerintem nyáron alapvető hiba volt hagyni Calafiorit Londonba igazolni, én Douglas Luiz helyett biztosan őt hoztam volna. De így utólag Hermoso kihagyása is komoly hibának róható fel. Azonban a legfőbb gond, hogy télen nem tudom, hogy mekkora mozgásterünk, merítési lehetőségünk lesz védők terén. Azt erősen kétlem, hogy bármelyik általunk kölcsönbe kiebrudalt védő szívesen visszatérne padozni, viszont a kényszerű helyzetünk ellenben az eladó csapatokat biztosan arra fogja ösztökélni, hogy drágábban adják a játékosukat. Talán egyébként Skriniar lehetne a legjobb opció, ha a PSG belemenne a kölcsönbe és a beszállnának a bérébe. Mert maga a játékos nyakamat teszem rá, hogy elégedetlen és váltani szeretne.

Kmarcika 2024.10.14. 10:37:41

@rockitbaby: szerintem Hermoso kihagyása sehol sem hiba. Szerintem rossz ötlet lett volna elhozni.

Kiegészítő embernek jött volna, de a fizetése azért nem alacsony.
Emellett szerintem Motta játékába sem illeszkedik annyira jól, hogy megérje.

Télen meg jobban örülnék én valaki fiatalnak.
Csatár kérdésben egyetértünk. Hozni kellett volna valakit cserének.
Bár fene gondolta volna, hogy Milik sérülése ennyire elhúzódik.

rockitbaby 2024.10.14. 12:07:05

@Kmarcika: Kezdem visszafelé. Milik már az előző szezonban is igen sokat volt sérült, így az, hogy ez a tendencia nem változik, főleg, mivel ő sem lesz fiatalabb, egy olyan dolog, amivel egészen nyugodtan lehetett volna számolni. Sőt, kellett volna.

Hermoso akkor a legjobb, amikor előre felé kell játszani. Inkább támadásban erősebb, ami bár Mottánál nem annyira jó, viszont alapvetően edzői elvárás, hogy a védők is segítsék a támadásokat. Arról nem beszélve, hogy Rómában 3,5 millió eurós bére van, ennyit nekünk is megért volna 2+1 éves konstrukcióval. Azt meg már csak félve említem meg, hogy azóta nem tudtuk érdemben megoldani a bal lábas belső védő posztot, mikor Sarri idényében elszállt Chiellini térde. Azóta számtalan belső védőt égettünk el, felsorolni is durva lenne, de mind jobb lábas. Nem állítom, hogy egy jobb lábas ne tudna boldogulni a bal oldalon, de nagyon máshogy jön ki a lépés - akár szó szerint is - ellentétes oldalon.

Bremer sérülésével olyan játékos kell, aki ott és akkor, azonnal erősítés lesz, nem olyan, aki majd egyszer talán. Azt a hibát, mint idén januárban Alcarazzal és Djalóval, azt most nem engedhetjük meg magunknak. Kompromisszumot kell kötni, mert az nem fog beleférni, hogy hónapokkal később legyen csak használható, arra rámehet a szezonunk.

Engem nem túlzottan érdekel, ha egyébként nem belső védő érkezik, hanem egy érdemleges szélső védő, hogy akár Savona, akár Cabal beljebb húzódhasson. De olyan megoldás legyen, akinek nem kellenek hosszú hetek, míg megszokja a bajnokságot, mert a saját búrünkön tapasztalhatjuk, hogy micsoda akadály ez - lásd Douglas Luiz.

Az se zavarna, ha Motta feltérképezné Magnanelli alatt egészen remeklő U-20-as csapatot és ha talál arra érdemest, akkor kihagyni a Next Gent és megnézni, használható-e.

Kmarcika 2024.10.14. 12:16:35

@rockitbaby: Hermoson kívül egyetértünk.

Rikoo 2024.10.14. 20:36:55

@Joseph Toser: @rockitbaby: Oké, de ligán belülről mégis kit? Kalulu amiatt érkezhetett, mert leigazolták Emerson Royalt, de télen nem lesznek túltelítve a keretek.
Ha feltörekvő játékost akarna Giuntoli igazolni, akkor pedig le akarnák húzni a klubot, mint a Bologna tette Calafiorival.
Kisebb csapatból meg totál feleslegesnek tartok igazolni, az lenne a vége, mint ez a mostani Cabal sztori. Ennyi erővel, akkor üljön ő a kispadon.

rockitbaby 2024.10.14. 21:18:09

@Rikoo: Én nem ragaszkodok belső védőhöz, felőlem lehet szélső is, és akkor azt használhatnánk ki, hogy páran a védelemből több poszton is bevethetők.

Engem nem zavarna, ha valahogy elhozzuk pl Parisit a Fiorból, vagy Carlos Augustót az Interből és akkor Cabal mehetne eggyel beljebb.

A Next Gent most kihagynám, mert Montero valami elképesztően kártékony munkát végez, de a Primaverából lehet érdemes lenne szemezni. A kapitány Pagnucco alkalmas lehet, de a csatár Pugno is jól szerepel eddig. Vagy Mottának és a stábjának kettőzött energiával kell dolgoznia Rouhin, hogy összekapják és használható legyen, így Cabal ugyancsak mehetne középre.

Az Ajax pont ugyanúgy lehúzna minket Hato dealben télen, mint bárki más. Boscagli szerződése nyáron lejár, nyomott lenne az ára, de a holland bajnokságból kilépve sokaknak beletört a bicskája a beilleszkedésbe, legalábbis ami a gyorsaságot illeti.

A legkézenfekvőbb megoldás azonban Skriniar lenne. Ha a PSG hajlandó beszállni a bérébe. Ez egy egészen komoly kitétel, amibe ha van egy kis eszük, nem mennek bele, de egy próbát megérhet.

Én nem vagyok a pánik igazolás híve, hogy hozzuk előbbre a nyári terveket, stb.

rockitbaby 2024.10.14. 21:30:57

@Rikoo: Az mondjuk érdekelne, hogy ha Calafiorit lehúzásnak érzed, akkor mi a helyzet Douglas Luizzal XD

Rikoo 2024.10.14. 22:40:56

@rockitbaby: És ha a TR értéket nézzük, akkor még el is mondhatjuk, hogy ez mekkora üzlet volt nyáron.:D

Rikoo 2024.10.15. 05:15:42

@rockitbaby: Fiorból és Interből is csak áron felül lehetne igazolni. N. González is lesz vagy 40 millió euró végül.
Igazából végignézve az opciókat, konkrétan senkit nem látok aki elérhető lehetne értelmes áron. Talán Bijol, de ő meg jobb lábas.
Viti az lutri.
Nem, igazából külföldről kellene szemezgetni, sokkal jobb lehetőségek vannak. Nem kell általánosítani, Chico pl. pár perc alatt megmutatta mire képes, pedig a portugál bajnokság másabb, mint az olasz.

Egyébként ha már Serie A. Nico Paz kíváncsi vagyok mennyire pumpálja majd fel az árát ebben a szezonban. Kiemelkedő tehetség, látszódott ez már a Real Madridnál is.

Én Boscaglit mindenképpen jobb lehetőségnek tartom, mint Skriniart. Utóbbinak már annyi, ő elrontotta a hülye döntéseivel a pályafutását. Mondjuk én a franciát alapból egy nagyon jó lehetőségnek tartom, de azt is megértem, hogy Hato-t miért akarhatja Giuntoli leigazolni. Egészen különleges személyisége van a fiatal korához képest és több poszton tud játszani.

Primavera-ban Ripani, Vacca és Florea tehetségesek. Hogy milyen pályafutásuk lesz, azt nehéz megmondani, de a többiek nagyon messze vannak a magasabb szinttől. Hármójukat meg lehetne próbálni a Next Gen-ben, hátha valamelyik berobban. Mondjuk a két középpályásnak nehéz dolga lenne, mert Palumbo eddig a Next Gen legjobbja a szezonban.

rockitbaby 2024.10.15. 07:37:40

@Rikoo: A Fiort elfogadom, mint túlárazó csapatot, de ha már kék-fekete, az Atalanta inkább lehúzós, mint az Inter. A Bologna meg Motta miatt tenné ugyanezt.

Azt elismerem, hogy nehézkes a ligán belülről szemezgetni, mert a többség nem 4 védővel játszik, de én inkább érzem szabályt erősítő kivételnek Conceicao beilleszkedését. De hogy őszinte legyek egy konkrét példa az, ami miatt fázok télen ilyen befektetéstől és az de Ligt. Ő is fiatalon, jó karizmával, megfelelő mentalitással, a holland bajnokságból érkezett, iszonyat túlárazva és szó szerint hónapok kellettek neki, mire felvette a ritmust. Nyilván nincs rá semmi szabály, hogy mindenki ilyen lesz, de a kockázata megvan és ha valóban érdemi lótláson gondolkozunk, akkor ezt szerintem nem lehet kihagyni az egyenletből.

Én a Next Gent kihagynám most. Botrányosan teljesítenek, Montero konkrétan ámokfutást rendez. Ha van olyan tehetség, akiben látnak valamit, meg kell próbálni. Róma nem Torinó, de ha Pisilli meg tudta ugrani ezt a lépcsőfokot köztes megálló nélkül, akkor nekünk is meg kell próbálni.

Én amúgy ahogy írtam is, nem ragaszkodok belső védőhöz a télen, sőt, talán jobb is lenne valakit keresni a bal szélre. Cambiaso ihletett formában van, de valamiért nem használjuk Cabalt, azonban fix, hogy ezt a szezont nem fogja bírni szuflával egyedül. Lehet az lenne a legjobb megoldás, ha balra néznénk valakit, akit be mer cserélni Motta, vagy meri használni a rotációban, és Cabal meg behúzódna középre. Ha mást nem tanulunk Bremer sérüléséből, csak azt, hogy az értékeinkre vigyázzunk, és ezt elraktározva dolgozunk, már igazából nyertünk.

Rikoo 2024.10.15. 21:56:16

@rockitbaby: Hát nálunk évtizedek alatt senkinek nem sikerült megugornia a Primavera-Juventus első csapata lépcsőfokot, szóval ezt nem is kell erőltetni.
Esetleg akkor lehetne, ha egy Baridó-hoz hasonló kiemelkedő tehetségről lenne szó, de a közelében nincs ott ilyen.

Nem csak a 4 védő miatt, hanem a gazdasági vonzata miatt is sokkal nehezebb a Serie A-ból szemezgetni.
Minőségi játékosokat tud a klub külföldről igazolni áron alul, ugyanez a Serie A-s igazolásokat tekintve az ellentettje. Nálam az idei mercato volt a tökéletes példa arra, hogy miért ne a Serie A-ból igazoljunk a jövőben.
Esetleg ha valakinek lejáró szerződése lesz, akkor oké.

rockitbaby 2024.10.16. 11:15:47

@Rikoo: Hát, azért nyáron áron alul külföldről csak Thuram jött. Conceicao még talán éppen árban, Douglad Luizt meg inkább hagyjuk.

Ligán belül Kalulu, Di Gregorio és Cabal is jó árban, áron alul jött. Nico kicsit, Koopmeiners meg iszonyat túlárazva jött. Nem sokkal jobb a külföld.

A Juve az elmúlt éveket leszámítva nem volt rászorulva az utánpótlására. Így azon időszakban ne csodálmozz, ha nem jött fel senki. Most rá van szorulva a klub, meg kell próbálni. Ne általánosíts akkor te se, azért mert eddig nem kellett és nem történt meg, nem jelenti azt, hogy lehetetlen. De ezt a Montero féle katasztrófát inkább kerüljük meg, még az is kisebb rizikó.

Rikoo 2024.10.16. 21:09:08

@rockitbaby: Douglas Luiz a tavalyi szezonban 10 gólt lőtt és 10 gólpasszt adott. És emellett ahogy Di Canio is nyilatkozta, egy pitbull volt a középpályán. Na ehhez képest azért mondhatni áron alul volt bőven. Tr sem véletlenül értékeli 70 millióra.

Cabal miért jött volna áron alul? Nekem ő is túlárazott volt.
Di Gregorio értékét is nehéz lenne reálisan meghatározni.
Utólag mondhatjuk, hogy Kalulu áron alul jött, de majdnem a teljes tavalyi idényt kihagyta sérülés miatt.

De most akkor a példa kedvéért. Bijol az Udinese legjobb játékosa. Télen mégis mennyiért engednék el? 20-25 millió euró? Eközben Boscagli a holland bajnokság legjobb védője és nyáron lejár a szerződése. Ráadásul a bal az erősebbik lába és technikás, ami azért nem a védőink erőssége.

Nem akarok általánosítani, nem látok egy igazán tehetséges játékost a Next Gen-ben és a Primverában sem. Annak meg semmi értelme, hogy folyamatosan közepes képességű fiatalokat hypoljunk fel. Vannak valódi kiemelkedő tehetségek a világban, sajnos a Juventusnál továbbra sem elég...
Baridó az egyedüli, aki tényleg kivételes tehetség, de ő még csak 16 éves.

Kmarcika 2024.10.16. 22:21:20

@Rikoo: Cabal túlárazott? Ne röhögtess :D

Ennyiért ilyen játékost találni szerintem elég jó deal.

Nem mellesleg friss Romano hír:
Pogba hajlandó belemenni fizucsökkentésbe, hogy maradjon a Juventusban.

Rikoo 2024.10.16. 22:39:36

@Kmarcika: 22-23 évesen lejátszott két közepes félszezont a Veronaban, erre a Juventus leigazolta 13 millió euróért.
Semmi nem indokolta nyáron, hogy a Juventus tegyen egy dupla akkora ajánlatot, mint az Inter.

Kérdés mekkora fizucsökkentésbe...

Rikoo 2024.10.17. 01:02:03

Na Messi meggyőzött, hogy Nico Paz-t azonnal le kell igazolni. Nekem konkrétan a liga egyik legtehetségesebb játékosának tűnik, pedig még kiforratlan a játéka.

✨?? Leo Messi: "Nico Paz has an incredible mindset, and that’s why he’s where he is".
"Nico has a lot of quality and understands the game perfectly. He has an incredible mindset, and he’s with Cesc Fabregas as coach who is my friend and will help him grow a lot".

Kmarcika 2024.10.17. 07:15:21

@Rikoo: Cabal több poszton is bevethető és mindenhol stabil teljesítményt nyújt.
Szerintem egy tökéletes árcédulája volt.

rockitbaby 2024.10.17. 11:42:42

@Rikoo: Douglas Luiz esetében azt kellett megfizetni, hogy a PL-ből érkezett, PL szintű fizetéssel. Nem a valós értékét. Ha ez lenne, akkor Koopmeinerst 100 millió alatt nem lehetett volna például mozdítani. Én amúgy még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez jó biznisz volt. Sokakkal ellentétben én láttam valamit pl Iling-Juniorban és a jelenlegi speciális helyzetben jól jönne a keretbe.

A Serie A legjobb kapusát, akiért a Liverpool dupla annyit ajánlott, mint mi és nem is kölcsön + opcióval, szerintem egészen jól behatárolható az értéke, valamint az is, hogy iszonyat jó áron jött.

Cabal érdekes kérdés. Kanyarban nincs olyan karizmája, mint Calafiorinak, de az első pár nyári meccsen még úgy tűnt, megtaláltuk a tesco gazdaságos Calafiorit. Sors fintora, hogy azóta ezt a szerepkört inkább Cambiaso látja el. De 13 millió egy olyan játekosért, aki két poszton is bevethető, képességeit tekintve abszolút Motta kompatibilis, nem sok. A kezdeti Calafiori árnak, ami 25 millió volt, még annak is kb a fele. Ez egy attól függetlenül jó befektetés, hogy egyelőre nem igazán játszik.

Nem teljesen értem, miért vagy totál ráállva egy szem Udinese védőre, mikor lehetne más opciókat is keresni. Szét lehetne nézni bőven Empoliban is akár.

Azt meg végképp nem tudom, miből gondolod, hogy egy 26 éves védő, aki eddig a holland bajnokságban játszott, a Serie A-ba azonnal beilleszkedik, és rögtön kirobbanthatatlan lesz a kezdőből. A nyári mercato szerzeményeknél is tisztán látszik, hogy aki ligán belülről jött, hamarabb beilleszkedett. Télen nem lesz rá időnk, hogy kivárjuk ezt, mert addigra csapágyasra lesznek hajtva a jelenlegik.

rockitbaby 2024.10.17. 12:49:19

@Kmarcika: @Rikoo: Egyes hírek szerint Pogba ezen kijelentését ugye minden fontosabb forrás egy nyilatkozatára alapozza, melyet a hírek szerint nem pusztán nem egyeztetett a klub illetékeseivel, de ugye ezáltal az engedélyük nélkül nyilatkozott.

Más hírek szerint pedig hiába ezen kijelentése Pogbának, a klubnak nem áll szándékában visszafogadni őt.

Kmarcika 2024.10.17. 12:53:49

@rockitbaby: most olvastam én is ezeket.

Szerintem drasztikus fizucsökkentéssel nem lenne rossz ha maradna.
Bár ami ideális lenne, az vmi kitétel lehetne. Fél éves szerződés, opciós +1 ha pályára lépne x meccsen.
Aztán +1 +1, ha jól alakulnának a dolgok.

rockitbaby 2024.10.17. 13:18:53

@Kmarcika: Én hogy őszinte legyek ebben a kérdésben most a klubbal értek egyet. Pogba teste már nincs abban az állapotban, hogy bírja nem a legmagasabb szintet, már azt se, ahol a Juve jelenleg tart. Egyezzenek meg szépen, legyen az a szerződés felbontva, és menjen mindenki a maga útjára. Bár jó ötletnek tűnt visszahozni, de gyakorlatban ez ennél rosszabbul nem sülhetett volna el.

Rikoo 2024.10.17. 18:33:23

@Kmarcika: Igen, de ezt utólag mondhatjuk. Az igazolásoknál viszont nincs ilyen. Fogalmunk sincs mennyire válik majd be az új érkező. Ilyen szempontból kicsit lutri.

Rikoo 2024.10.17. 20:17:01

@rockitbaby: Oké, de kiemelkedő szezonja volt tavaly a PL 4. helyezett csapatában. Így nézve az 50 millió érte full alacsony összeg. Főleg látva, hogy milyen játékosokért fizetnek ott 80-100 millió eurokat...
Egyébként vele is türelmesnek kell lenni. Van néhány játékosunk, aki évek óta az elvárt színvonal alatt teljesít, nem kell senkit 2 hónap után elítélni.
Ennyi erővel pl. Cabal is full felesleges igazolás volt. Lejátszott 2 és fél meccset és ennyi.
Kell a türelem, aztán remélhetőleg pozitív meglepetés lesz az összes igazolás.

Rikoo 2024.10.17. 20:26:58

@rockitbaby: Mert kire legyek ráállva? Bastonira?
Felőlem jöhet ő is, csak nem reális. Abszolút nem látok nemzetközi minőséget jelentő játékosokat elérhető áron a Serie A-ban.
Annak meg semmi értelme, hogy jöjjön valaki, Motta pedig padoztassa, mint Cabalt.

Én nem várom el, hogy azonnal beilleszkedjen. Egy erős kerethez, minőségi képességekkel rendelkező játékosok kellenek. Semmi értelme Serie A középszintű játékosokat igazolni. Még most is vannak bőven a Juventus keretében...
Több szempontot kell figyelembe venni és ahogy látom a mostani kiszemelteket, Giuntoli is hasonlóan gondolkozik.

rockitbaby 2024.10.17. 21:27:54

@Rikoo: Én pedig azt várom el, hogy azonnal beilleszkedjen, kölönben semmi értelme télen igazolni Bremer helyére. Azzal semmit nem nyerünk, ha jön januárban valaki, hónapokig tart a beilleszkedése, addig pedig a többiek sérülésből sérülésbe jutnak. Ha januárban jön valaki, az azonnal legyen erősítés, mert egyébként semmi értelme januárban hozni bárkit is, vagy előrehozni a nyári terveket. Egyre fogynak a játékosaink, és az igazi meccsdömping még el sem kezdődött, az még csak most jön. De már Bremer hosszú hónapokra kiesett, Mckennie is maródi, Fagioli is, meg Koopmeiners is, Weah és Nico többször is lesérült, és még Conceicao is volt már a J-Medicalban, Gatti is volt partvonalon kívül. Már most nem érünk arra rá, hogy majd egyszer beilleszkedjen az érkező, bele se merek gondolni, mi lehet itt januárra.

Be vagy csőlátással állva belső védőkre, miközben számos több opció is lehetne. Hozhatnánk szélső védőt, de speciel ha már Giuntoli, nem poénból említettem Empolit, ugyanis Ismajli is képben van példának okáért. De hoznatnánk, sőt ez alap lenne, valakit Cambiaso mögé, és Savona elé/mögé. Így Cabal és Danilo meg mehet középre.

Douglas Luiz kaliberű játékostól az ember nem azt várja, hogy majd egyszer talán jó lesz. Akkor sem, ha mindenki tudja, hogy az igazolások többsége nem válik be. Nem az a baj, hogy tudni lehet, hogy ennyit tud, és az kevés, hanem az, hogy pontosan tudjuk, hogy ennél messze többre lenne képes, cserébe még a mentalitása is pocsék. Az a pitbull, amit emlegettek, max egy pincsi a pályán. Az arcáról pedig legtöbbször azt lehet leolvasni, hogy kanyarban nem akart ő nyáron Torinóba költözni. A hozzáállás javítható, sőt, de ha ennek az alapja olyan dolog, amin ellenben nem lehet, akkor megette a fene az egészet.

rockitbaby 2024.10.17. 21:39:56

Bonucci letette az UEFA B licenszet, mellyel Serie B-s csapatot, vagy Serie A-s klub Primavera együttesét edzheti, miközben csinálja az A Licenszt.

rockitbaby 2024.10.17. 21:41:57

A Next Gen védője, Pedro Felipe áll a legközelebb ahhoz, hogy a felnőtt kerethez csatlakozzon, Bremer pótlása végett.

rockitbaby 2024.10.18. 16:32:36

Motta meccs előtti nyilatkozatában érintette a Douglas Luiz témát, mert az újságokat is ez foglalkoztatja. Elmondta, hogy bár nem igazán szokott vele beszélgetni, de az edzésen megfelelő hozzáállást tanúsít.

rockitbaby 2024.10.18. 18:41:01

Cambiaso meg egyem a szivét lenyilatkozza, hogy örül a Real Madrid érdeklődésének, de az ő Real Madridja a Juve. Hát meg kell zabálni!

Kmarcika 2024.10.18. 19:55:13

@rockitbaby: ezen én is bekönnyeztem majdnem.
Nagyon jo ilyeneket olvasni.

rockitbaby 2024.10.19. 09:47:39

@Rikoo: Egyes hírek szerint Casadei elégedetlen a Chelsea-nél számára jutó játéklehetőséggel és már most januárban távozna. Én még azt a forgatókönyvet sem tartanám rossznak, ha Locatellit egy sorral hátrébb húznánk és hoznánm Casadeit.

Rikoo 2024.10.19. 22:21:46

Kib@szott vicc ez a meccs. Teljesen középszerű csapatnak tűnünk.

rockitbaby 2024.10.19. 22:34:09

@Rikoo: Az a gond, hogy nem csak Douglas Luiz tűnik egyelőre flopnak, de Thuram is. Azt meg nem teljesen értem, hogy azok után, hogy Motta Bolognája arról volt híres, kb midegy kire jut ki a lépés a helyzetben, gólveszély volt, mi most görcsösen Vlahovicra akarjuk kijátszani a helyzetet, akkor is, ha ő éppen nincs a legjobb pozícióban.

Rikoo 2024.10.19. 23:17:03

@rockitbaby: Mondjuk még így is jobbak voltak, mint Locatelli. Nem is értettem miért várt Motta az 54. percig az ő és Savona lecserélésével. Szünetben meg kellett volna már lépni.
Fagioli játéka szerencsére nagyon pozitív középen. Irányítja a játékot és diktálja a tempót.
Mivel mindenki más veszélytelen az elérhető játékosok közül, így igazából választás sem volt. Adzic becserélése hozott váratlant, mert bement Dusan mellé és elvitt egy védőt, bár igazából ugyanaz a sablon volt újra és újra egész meccsen.
Szörnyű volt látni ezt a szenvedést, de mindegy. Lényeg a 3 pont!

rockitbaby 2024.10.20. 02:52:06

@Rikoo: Szerintem azért nem volt mindegy, mert volt nem egy olyan eset, hogy a kapuval szemben lőni is lehetett volna, mégis kiforgatták szélre, hogy beadás legyen utána középre, ami semmit sem ért. Az az egyszem öngól is úgy lett, hogy valaki végre ellőtte, a többi meg már történelem.

Én azt láttam amúgy, hogy kb mindhárom középpályás pont ugyanazt csinálta, csak a pálya más más területén. Viszont az is biztos, hogy Douglas Luiz még mindig nem 10-es, ahogy Yildiz sem szélső. Nem értem, miért ragaszkodik mégis ehhez Motta, akkor is, ha a középpályások és szélsők megfogyatkozott száma tegnapra kívánt valami kis belenyúlást.

Ami még feltűnt, hogy az eddigi kulcsembereink, akik kb amikor csak lehetett pályán is voltak, mintha fáradnának. Gattin kb egész meccsen azt láttam, hogy lomhán mozog, a cseréje amúgy abszolút indokolt volt. És kicsit Locatellin is ez látszott. Aggasztó ez, pedig az igazi dömping most fog jönni, eddig ez még csak nem is volt durva.

rockitbaby 2024.10.20. 08:00:13

@Rikoo: Én nem láttam azt, hogy Thuram vagy Douglas Luiz annyival jobbak lettek volna és ez komoly kritika.Sőt, a brazil nem is egyszer összeakadt Fagiolival, zavarták egymást. Csak azért maradhatott a pályán Douglas Luiz, mert Motta pedagógiai érzékkel fennhagyta.

Azt pedig továbbra sem értem, hogy Motta miért nem hajlandó változtatni, ha nincsenek meg az emberek az A tervhez sérülés/eltiltás miatt.

rockitbaby 2024.10.20. 16:43:40

Na valahogy úgy kellene emberelőnyben focizni, mint a Fior. Még van kb 10 perc a meccsből, de 6-ot gurítottak.

rockitbaby 2024.10.20. 16:49:16

Montero vezette Next Gen közben 3 gólos újabb pofonba szalad bele, amivel tök utolsók a Serie C-ben. Most kell kibaszni, amíg nem csinál visszafordíthatatlan károkat...

Joseph Toser 2024.10.22. 03:43:05

@rockitbaby: az igen! Miket csinálhatnak az edzésen? Vagy épp mit nem csinálnak?
Montero valami "újjal" próbálkozik vagy csak ennyire gyenge a keret? Vagy ennyire erős a mezőny/ellenfelek?
Nincs semmi hír, hogy mikor nyitnak ajtót Montero-nak? Egyáltalán lenne, most, olyan edző, aki mást hozna a kertnek? Mondjuk Bonucci? Írtad, hogy megvan neki a papírja.

Mikor jön az újabb kibeszélő műsor?

rockitbaby 2024.10.22. 07:01:03

@Joseph Toser: Lehetne mondani, hogy változott a keret, de annyit nem, ami indokolná azt, hogy azbelőző szezon végén fejutásért rájátszásban szereplő együttes tökutolsó legyen, kazalszámra benyelt gólokkal.

Nagyon egyszerű lenne a keret minőségére fogni, mert azon felül, hogy pár játékos a felnőtt kerethez került, igen sokakat el is passzoltak. És az is valós állítás lenne, hogy azért az utóbbi években soha nem látott mennyiségű saját nevelés kapott szerepet és a nyáron vagy így, vagy úgy, de távoztak.

Viszont amellett se lehet elmenni szó nélkül, hogy Montero pocsék edző. Már a Primaveránál is csak azért nem égett meg, mert minden szezonra jutott neki egy olyan valaki, aki kihúzta a csapatot a szarból. Mint érkezésekor pl Yildiz.

A pótlás, na az egy marha jó kérdés. Se Magnanelli, se Bonucci a megszerzett licenszével nem edzhet Primavera szint felett, márpedig a Next Gen ugye nem az ifik között szerepel. Fogalmam nincs, ki lehetne jó. Szezon közben szerintem csak olyan edzőt tudunk az U-23-ba leakasztani, aki valahol nagyon megégett és újra kell építenie magát, meg a karrierjét.

rockitbaby 2024.10.22. 11:26:52

Az opta szimulációja szerint ahhoz, hogy az új formátumú BL-ben valaki automatikusan továbbjusson 16 pont szükséges, a playoff-hoz pedig 9.

Kmarcika 2024.10.22. 21:50:19

Jól játszanak a németek.
McK t lehoznám és Mbamgulát behoznám. Yildiz lehetne középen.

rockitbaby 2024.10.22. 21:52:57

@Kmarcika: Eléggé alálőtted a Stuttgart eddigi játékát :D Többeket is le kellene hozni, de nem pusztán darabszámra nincs ennyi cserelehetőség, ennyi ember sincs a padon kb XD

dobor norbert 2024.10.22. 22:04:48

Megint megy az altatás.

Kmarcika 2024.10.22. 22:58:45

@rockitbaby: mivel lőttem alá? :D

Sajnos ez nem a mi esténk volt.
Bíztam benne, hogy a második félidőre átvesszük az irányítást, de a németek megérdemelték a győzelmet sajnos.

rockitbaby 2024.10.23. 07:24:00

@Kmarcika: A németek játékát, bőven több, mint jól játszottak.

De azt hiszem nagyjából most már látszik utólagosan, hogy a myári mercatóra adott pontszámokat újra kell értékelni, mert annyira jó munkát mégsem végzett Giuntoli.
Juventusról feketén, fehéren
süti beállítások módosítása